algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

El Consell retalla el Pla general de Palma de més de 35.000 habitants

Prohibeix 14 urbanitzacions i elimina 14 parcel·lacions en sòl rústic

La Comissió Insular d'Urbanisme aprovà ahir la revisió del Pla General de Palma (PGOU), tot reduint les possibilitats de creixement de població que es contemplaven inicialment en una xifra estimada de 35.000 habitants, segons indicà el president de la Comissió, el socialista Francesc Quetglas. També s'aturen 14 urbanitzacions i altres 14 parcel·lacions en sòl rústic.

Aquesta era segons els tècnics del Consell Insular una de les deficiències més importants que l'Ajuntament havia de corregir urgentment perquè segons Quetglas l'oferta del sòl urbà i urbanitzable «no s'ajustava al creixement real de població i s'havia de tornar a calcular el nombre d'habitatges que necessitaria oferir la ciutat».

Així doncs, després de tres setmanes d'estires i arronses entre les dues instititucions, l'Executiu municipal ha vist aprovada la revisió del seu Pla, tot i que amb prescripcions comportarà alguna variació en matèria d'urbanitzables a Palma.

El PGOU de Palma, que serà ratificat per la sessió plenària del Consell de Mallorca el proper dia 23, suposa finalment una reducció de 287'43 hectàries per a una població que pot arribar a 43.291 habitants. Aquesta és, però, una xifra calculada amb la densitat màxima possible de 225 habitants per hectàrea, encara que el més probable és que la reducció real quedi en els esmentats 35.000 persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris