algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Gesa estudiarà soterrar la xarxa d'alta tensió per satisfer els veïns

Un grup de 150 persones increpà l'enviat de la companyia

La crispació d'uns 150 veïnats de Santanyí, afectats per la instal·lació de la xarxa elèctrica d'alta tensió, ha aconseguit que Gesa es plantegi la possibilitat de instal·lar-la sota terra.

La companyia anuncià aquest compromís en el transcurs d'una taula rodona, celebrada dijous, i a la qual participaren representants polítics, un biofísic de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid i el subdirector d'instal·lacions de Gesa, Ernesto Bonnín.

El punt d'inflexió de la taula rodona perquè Gesa s'avingués a les raons dels veïns esdevingué quan el president de la Comissió Insular d'Urbanisme, el socialista Francesc Quetglas, informà que des del 1990 el Consell no havia concedit cap tipus de declaració d'interès públic per aquest projecte. L'afirmació aixecà les exclamacions del públic assistent i algunes intervencions per increpar Bonnín.

El representant de Gesa explicà la necessitat de dur endavant aquesta xarxa, així com l'alt increment de cost que suposaria fer-la de forma soterrada. Uns 500 milions de diferència. En aquest sentit, Quetglas proposà que fos el Govern qui costejàs la diferència amb els ingressos que obté per l'impost ecològic. Proposta que fou lloada per tots el veïns. Pel que fa a l'informe de l'Hospital Ramón y Cajal, el representant del centre hospitalari, Alejandro Úbeda, esmentà que «científicament no s'ha determinat que produeixi càncer però, el que és cert és que a les rodalies d'aquestes xarxes se'n produeixen molt més casos». Aquesta intervenció fou el detonant final per demanar a Gesa que recapacitàs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris