algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Els policies de Capdepera es contradiuen en el judici de la cuponera

Els agents no varen detenir Pere Gelabert tot i trobar-li un anell de la víctima

La sessió d'ahir del judici per aclarir si els germans Vidal Avellaneda participaren en l'assassinat de Maria Nicolau tingué com a punt principal d'interès les declaracions dels agents de la Policia Local de Capdepera que actuaren en el cas de la venedora de cupons.

Els vuit agents contestaren les qüestions plantejades per les acusacions i les defenses. En alguna ocasió les versions facilitades pels diferents efectius arribaren a ser contradictòries.

El 16 de setembre del 96, quatre dies abans que es descobrís el cos calcinat de la víctima, el ja difunt Pere Gelabert fou interceptat per un grup d'agents en un carrer de Capdepera. Un dels declarants manifestà que aturaren Gelabert perquè sabien que no tenia la documentació del cotxe. El sospitós era al volant i en el seient del conductor es trobà una ronyonera que contenia una aliança. En aquest anell, els agents pogueren llegir la inscripció «Maria y Oswaldo», fet que podria demostrar que Pere Gelabert sabia alguna cosa del parador de la venedora de cupons.

Els declarants explicaren ahir que no detingueren l'individu però que decidiren requisar l'anell «per procedència dubtosa». A qüestions de la defensa, el darrer dels agents que declarà indicà que els seus superiors «ja investigaven el cas», circumstància que fou relatada anteriorment de forma contrària per un oficial de la Policia Local.

En la vista d'ahir també es va fer referència al turisme abandonat dels acusats que es trobà als afores de Capdepera. En aquella ocasió els efectius de la Policia Local varen localitzar eines i xeringues mentre que dos mesos més tard, els agents de la Guàrdia Civil que investigaren el cas varen trobar també la ronyonera que utilitzava Pere Gelabert.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris