cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Els infermers es queixen de la seva alta taxa de sinistralitat

Els professionals diuen que no es remeien «ni els problemes preventius més evidents»

El sector de la infermeria balear està remogut. A les reivindicacions i denúncies sobre les condicions laborals, el sindicat SATSE afegeix un grau al malestar generalitzat assegurant que el col·lectiu d'infermeria és un dels que pateix una major taxa de sinistralitat laboral, només comparable a la detectada en el sector de la construcció.

De fet, les inadequades condicions laborals i el risc estan íntimament relacionades, segons els portaveus del sindicat, ja que s'ha detectat que la insatisfacció laboral, a causa d'horaris excessius, torns «estressants» o sobrecàrregues de feina, provoca un increment proporcional de la sinistralitat.

Per aquest motiu, una de les principals denúncies dels representants dels infermers va dirigida cap a l'actuació economicista de les diferents administracions, que redueixen pressupost i s'estalvien recursos econòmics escurçant plantilles i renunciant a inversions necessàries destinades a la prevenció de riscs laboral. D'aquesta manera, no només empitjora l'atenció sanitària als usuaris, que no poden ser atesos amb la mateixa dedicació, sinó que la saturació laboral dels professionals els indueix a no prendre les mesures de prevenció necessàries i estar exposats a moltes més situacions de risc.

Infermers i professors, els professionals més «cremats»

L'estrès laboral és un dels mals invisibles que afecten els professionals que fan feina en un entorn concret, que genera ambients de tensió o de frenetisme, o que estan en contacte directe amb la malaltia, amb patologies o amb problemàtiques socials. I aquesta situació, que no afecta per igual totes les professions, s'anomena Síndrome de Burnout, que vol dir «cremat». Cremats amb la feina que fan i per les condicions pròpies en les quals la desenvolupen. Segons un estudi facilitat pels sindicats, els infermers i els professors són els professionals més afectats per aquesta síndrome, que afecta la vida privada, perquè suposa una alteració de l'ànim, que es tradueix en una irascibilitat constant que es trasllada al pla personal. Els periodistes també se'n veuen afectats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris