algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El CIM vol condicionar les urbanitzacions a la disponibilitat global d'aigua a l'Illa

El GOB demana al Pacte de Progrés que els criteris del Pla siguin més «compromesos»

Els criteris del Pla territorial de Mallorca, que aprovarà dia 23 el Consell Insular, limitaran les possibilitats d'autoritzar urbanitzacions a les disponibilitats d'aigua del conjunt de l'Illa i no tan sols de la zona afectada. Aquesta decisió concorda amb la filosofia subjacent als criteris, que concep Mallorca com una unitat funcional, una illa ciutat.

La negativa a la tercera pista de l'aeroport, la demanda d'una connexió ferroviària a la UIB són algunes de les modificacions que, afegides a l'anterior, el Pacte de Progrés introduirà al text que Francesc Quetglas, president de la comissió insular d'Urbanisme, presentà la setmana passada.

Les crítiques als criteris del Pla territorial també han arribat per part del GOB, que els considera «absolutament decebedors». L'organització ecologista demana uns criteris que suposin, entre d'altres coses: una aposta per aturar l'ús residencials dins el sòl rústic; un retall potent, quant a sòl urbà i urbanitzable; una paralització del creixement de l'oferta turística; un nou model de transport que aturi la construcció d'autopistes; la prohibició expressa de l'ampliació de l'aeroport; la impossibilitat de construir nous ports esportius; i mesures cautelars durant la redacció del Pla».

Presses  

Els fets han acabat demostrant que l'aprovació en comissió informativa dels criteris del Pla territorial de Mallorca que es va dur a terme dimecres passat va ser un error. PSIB, PSM, que en aquesta ocasió implícitament donen la raó a EU, consideren necessària la modificació d'alguns dels seus aspectes. Problemes d'aquesta mena no se solucionaran fins que els texts no arribin a la comissió que els ha de discutir amb l'aprovació prèvia de tots els grups del Pacte de Progrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris