cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El Govern reclama al CIM que resolgui «ja» la gestió dels residus sòlids urbans

Ferrer acusà el Consell «de no fer res» i demanà una solució abans d'estiu

El Govern balear féu ahir una demanda pública al Consell Insular de Mallorca (CIM) perquè solucioni abans de l'estiu la problemàtica dels residus sòlids urbans.

El portaveu de l'Executiu, Manel Ferrer, acusà el CIM de «no fer res» i l'emplaçà que comenci a gestionar una matèria que és de la seva competència i que no es limiti a fer plans per després no executar-los.

Ferrer explicà que el conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, exposà ahir al Consell de Govern la revisió del Pla de gestió de residus sòlids urbans aprovada a la Comissió de Política Territorial de dijous, pel que el Govern decidí aprofitar aquesta ocasió per reclamar al Consell que comenci «a actuar i gestionar».

El portaveu de l'Executiu indicà que volen fer aquest reclam ara i no quan d'aquí uns mesos l'ambient polític estigui més electoralitzat i quan l'estiu ja estarà molt pròxim, l'època de l'any en què aquesta problemàtica es posa més d'evidència.

Així mateix, recordà que a la llei de pressuposts del 98 ja s'autoritzava el CIM a emprar alternatives en el tractament dels residus. Ferrer també posà de manifest que el Consell aprovà un pla per millorar la gestió que «s'ha aparcat» sense que s'hagi fet cap actuació concreta o s'hagin pres decisions com les vies de finançament o el tipus de plantes que finalment s'instal·laran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris