cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

Els treballadors amenacen de dur als tribunals els hospitals del Govern

Denuncien la precarietat en recursos materials i en l'atenció als pacients

Els cinc sindicats amb representativitat en el complex hospitalari de Mallorca, que inclou l'Hospital General, el Psiquiàtric i el Joan March, anunciaren ahir que estan disposats a dur als tribunals l'actual estat de «precarietat» dels centres hospitalaris.

CCOO, UGT, CSI-CSIF, USO i CEMSATSE, a proposta d'aquest darrer sindicat, volen presentar un plec de descàrrec de responsabilitat, ja sigui per la via civil o la penal, per tal de determinar responsabilitats en cas que, a causa de la manca de recursos humans i materials que actualment pateix el complex hospitalari, esdevingués qualque problema irreparable en matèria sanitària o d'atenció al pacient.

Segons denunciaren ahir els representants sindicals dels treballadors, la situació en els tres hospitals del Govern és «greu i insostenible». Fins i tot, asseguraren que durant els caps de setmana els recursos són tan escassos que «no hi ha suficients llençols, els infermers han d'atendre fins a quaranta pacients, quan la ràtio recomanada per l'OMS és de deu llits per sanitari, i, en alguna ocasió, s'han exhaurit medicaments necessaris que s'han hagut de demanar a uns altres hospitals o, fins i tot, s'ha enviat un auxiliar a una farmàcia de guàrdia». Així ho va explicar Carles Moreno d'UGT.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris