algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

El creixement de l'economia balear s'alentirà en el 99 i no superarà el 4%

La construcció i el sector de serveis experimentaran els moderaments més significatius

El creixement de l'economia balear expèrimentarà un refredament durant l'any que ve, de manera que el PIB no s'incrementarà més d'un quatre per cent, davant el 5'4 d'enguany.

Segons el darrer informa elaborat per la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), aquesta moderació es produirà en tots els sectors, amb especial incidència a la construcció i als serveis.

Així, del 5'5 per cent en el creixement del PIB al sector de serveis durant el 1998, es podria passar a no superar el 3'9 a l'any que ve.
Quant a la construcció, i a pesar que l'auge continuarà, l'increment en el 99 no arribaria al 8 per cent, en contrast al 9'3 d'enguany. Cal tenir en compte que moltes de les obres que ja estan encetades encara continuaran en marxa bona part de l'any que ve.

La indústria, per la seva banda, també alentirà el seu creixement, malgrat que només en 0'02 punts percentuals. Passaria d'una pujada del 2'5 a un 2'3 per cent.

L'únic sector que es preveu pujarà més que el que ha pujat enguany serà primari. D'aquesta manera, la producció agrícola i ramadera s'incrementaria un 1'8.

Per illes, Menorca i les Pitiusses seran les que podrien patir més aquest moderament en el comportament alcista de la seva economia. El cas d'Eivissa i Formentera és el més curiós, ja que enguany l'increment ha estat inferior al del 1997. A més, el del 98 serà de més de tres punts superior al del 99, confirmant-se així una tendència a la baixa.

Menorca, per la seva banda, passarà d'un creixement del 7'2 a un del 3'8. Mallorca, en canvi, experimentarà un alentiment més suau, amb una diferència de només un punt.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris