algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

PP i PSOE acorden llevar el terme «nacionalitat històrica» de l'Estatut

Presentaran al Senat esmenes que rectifiquen l'«error» socialista al Congrés

Les Balears no serà finalment reconeguda nacionalitat històrica. Així ho han acordat PP i PSOE. Els seus grups parlamentaris presentaran al Senat dues esmenes separades però idèntiques on es torna al texte de la reforma de l'Estatut que havien acordat inicialment i on no apareix el terme nacionalitat històrica, que s'havia introduït al Congrés arran d'un error en la votació dels socialistes.

Malgrat que des del PSIB-PSOE s'ha intentat convèncer a la direcció estatal del seu partit per mantenir el reconeixement, finalment no ha estat possible, tal i com confirmà ahir el candidat socialista a la presidència del Govern Balear, Francesc Antich.

En tot cas, l'error no es corregirà de forma unilateral per part dels socialistes, ja que els populars també presentaran una esmena, a pesar que havien insistit en què havien de ser els socialistes qui havien de solventar la situació. Així ho havien afirmat els senadors populars Jaume Font i Manuel Jaén Palacios. Finalment, han arribat a un acord amb els socialistes. Segons Jaén Palacios es tracta d'un gest de «solidaritat».

Sigui com sigui, el cert és que el reconeixement de la nacionalitat històrica haurà durat un mes escàs. Fou el passat 12 de novembre quan s'aprovà al Congrés per error i serà la setmana vinent quan es rectifiqui al Senat. Després, la reforma de l'Estatut haurà de tornar al Congrés abans de Nadal per a la seva aprovació definitiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris