algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

La història de la vila ja és a l'abast dels manacorins a través de CD-ROM

L'Ajuntament finança el projecte, que repassa de la prehistòria al segle XV

L'Ajuntament de Manacor va presentar ahir el CD Rom que du com a títol Manacor, de la prehistòria al segle XV que està realitzat per Forment, empresa representada per Gabriel Mestre.

El consistori es farà càrrec del finançament de mil exemplars amb un cost de dos milions de pessetes. El CD s'obsequiarà als centres escolars en nombre suficient perquè pugui ser treballat amb grup classe.

Es tracta d'un document que permet conèixer les restes arqueològiques i arquitectòniques que es troben en el municipi i al mateix temps analitzar la història de Mallorca.

L'Ajuntament donarà difusió i recull en un sol document el llegat històric del municipi, emmarcant-lo dins la història de Mallorca en un suport didàctic que permet una lectura dinàmica en què el lector pot passar pàgines desordenadament segons el seu propi interès.

Les característiques d'aquest tipus de document permeten recórrer les pàgines amb tanta facilitat i botar desordenadament de l'una a l'altra segons el que se cerqui, fet que el converteix en una eina més de recerca que de lectura.

El programa del CD està dividit en dos blocs principals. Patrimoni de Manacor presenta un panorama del patrimoni artístic de la ciutat en quatre capítols: prehistòria, antiguitat, època islàmica i època medieval cristiana. La segona part consisteix en la Referència històrica, que és una síntesi de la història de Mallorca.

El CD es completa amb un programa lúdic, Viatge a través de la història, en què el lector avança a mesura que respon una sèrie de qüestions sobre el que ha pogut llegir i veure a la resta de document.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris