cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Sampol: «Matas ens ataca perquè no té gens de respecte pels Drets Humans»

El candidat del PSM diu que «no sap acatar el principi d'autodeterminació»

J. RIERA Palma.
Pere Sampol, candidat a la presidència del Govern pel PSM, va respondre ahir amb contundència a les afirmacions fetes per Jaume Matas dimumenge passat a la festa de la Constitució i acusà el president del Govern de no respectar la declaració dels Drets Humans. Per la seva banda, Matas havia acusat els nacionalistes de manca de claredat democràtica per no acudir a l'acte institucional de la Llonja.

Però Sampol tampoc no es quedà ahir curt: «Matas sempre fa el mateix. Aprofita els actes institucionals per fer partidisme i pronunciar discursos propis de campanya electoral. Aquesta confusió l'ha duit a fer-se fotos amb tota la gent que pot quan va de visita als pobles com a president del Govern».

Pere Sampol indicà que «nosaltres acatam la Constitució però no anàrem a la festa perquè està organitzada per la Delegació del Govern, que depèn de Madrid. Creim en l'administració única, tal com defensa Manuel Fraga, i no en una institució tan anacrònica com la Delegació. Per això no hi assistírem. Però si aquesta festa fos organitzada des de l'autonomia, des del Parlament o des del Consolat de la Mar, nosaltres hi aniríem». En aquests sentit, Sampol no amagà que «som partidaris de la reforma de la Constitució, sobretot pel que fa al reconeixement del dret a l'autodeterminació. Aquest dret és present a la declaració dels Drets Humans aprovada fa més de mig segle. I jo em deman per què Matas no acata aquesta declaració i ataca de la manera que ho fa els que pensen de manera diferent a la seva? Aquí sí que hi ha un comportament que no és democràtic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris