cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

400 veïns es mobilitzen contra la instal·lació d'una xarxa d'alta tensió

Un informe de l'hospital Ramón y Cajal de Madrid afirma que pot provocar leucèmia i càncer cerebral

Un grup de prop de 400 veïns de les localitats de cala d'Or, Calonge, s'Alqueria Blanca i s'Horta han començat a mobilitzar-se per evitar la instal·lació d'una xarxa elèctrica d'alta tensió de 10'5 quilòmetres de llargària.

Aquests veïns es mostraren ahir molt preocupats davant aquesta iniciativa, que qualifiquen de perillosa en funció del que es desprèn d'un estudi de l'hospital Ramón y Cajal de Madrid. «L'estudi apunta que aquest tipus d'instal·lacions desprenen radioactivitat i poden provocar malalties com la leucèmia o el càncer cerebral», explicaren els veïns.

La construcció d'aquesta xarxa obeeix a un projecte de Gesa de l'any 1989 per tal de conduir el corrent, des de la subestació de Portocolom a la de Santanyí, i compta amb la preceptiva llicència municipal i l'interès social del Consell de Mallorca. La tensió que haurà de suportar és de 66 quilowats.

Els representants dels veïns, Pau Lladó i Miquel Galmés, ja s'han entrevistat amb Gesa i el batle de Santanyí per tal d'intentar paralitzar el projecte i convèncer-los de la necessitat que la línia es construeixi davall terra. Malgrat això, l'empresa en principi no hi està d'acord. «Gesa manté que instal·lar la xarxa davall terra costa 100 millons per quilòmetre, i que en canvi per aire, amb 46 millons ja està instal·lada», explicà Galmés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris