algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El CIM necessita 30.000 milions per a la xarxa d'aigües

El Pacte de Progrés afirma que només hi podrà invertir una desena part per falta de recursos

«Les aigües brutes flueixen per davall del pla Mirall». Amb aquestes paraules el vicepresident del Consell Insular de Mallorca (CIM), Pere Sampol, va descriure ahir l'estat del clavegueram i la canalització d'aigua potable als municipis de l'Illa.

Una situació que precisa una injecció de 30.000 milions de pessetes per poder solucionar l'absència o el mal estat de les xarxes existents, segons les estimacions dels tècnics del Consell.

Un dels municipis més afectats per aquesta situació és Campos, sense clavegueram en el seu nucli històric. D'altres nuclis poblacionals que no són capitalitat com, per exemple, Pòrtol o urbanitzacions construïdes en els anys 60 i 70 tampoc no compten encara amb clavegueram.

En uns altres municipis, com és el cas de Sóller o d'Artà, les xarxes són obsoletes i es perden aigües residuals amb el consegüent impacte mediambiental.

Així ho posaren de relleu ahir Pere Sampol i el conseller de Cooperació Municipal i Administració Local del CIM, Antoni Alorda, durant la presentació del pla d'obres i serveis per al 99 "encara que té un abast temporal fins al 2001 ja que hi ha obres que es liciten enguany però que tenen una duració que va més enllà" i que compta amb finançament del CIM, dels Ajuntaments, del Ministeri d'Obres Públiques i del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris