algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El pla territorial de Mallorca crearà una xarxa d'espais naturals

Així es recull en els criteris que el Consell Insular aprovarà aquest mes

El pla territorial de Mallorca (PTM) definirà una xarxa d'espais naturals amb l'objectiu de protegir i valoritzar els recursos i els ecosistemes naturals i permetre'n la gestió integrada i sostinguda.

Així es recull als criteris del pla que el Consell Insular de Mallorca (CIM) aprovarà dia 14 de desembre i que han de servir de base per a l'elaboració d'un pla, que en tot cas, necessitarà del consentiment del Govern i del Parlament.

La denominada «xarxa de protecció i valorització dels espais naturals» tindrà com a base els espais protegits per la LEN i la llei estatal de conservació dels espais naturals i de la flora i fauna silvestres, així com els espais complementaris necessaris per a la protecció dels recursos idels ecosistemes naturals de l'Illa. Així mateix, al pla es definiran les figures de protecció necessàries per complementar la xarxa bàsica.

Concretament, la xarxa integrarà els corredors de protecció de torrents i àrees inundables, zones humides i àrees especialment subjectes a erosió; els espais naturals i rurals inclosos en una faixa de 500 metres a partir de la línia de la costa; les àrees d'enquadrament paisatgístic i de protecció i valorització ambiental de les àrees urbanes; les àrees rurals d'interès paisatgístic, les àrees d'alzinar, així com aquelles àrees rurals necessàries per a la sostenibilitat de la xarxa, tant a l'interior com al prelitoral; i l'àmbit de la serra de Tramuntana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris