cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

El primer brot de pi ja penja en el celler

Els productors de la vila han començat a vendre a la menuda un vi d'excel·lent qualitat

T. GARCIES. Santa Maria.
A Santa Maria perviu encara en els cellers una ancestral tradició: penjar una branca de pi al portal per informar que ja s'hi pot comprar vi. Diuen també els antics usos que es pot saber si el vi és novell perquè la branca encara és verda.

Aquest cap de setmana, Pere Calafat, del celler Jaume de Puntiró, ha col·locat la branca de pi a la façana i ha encetat així el començament de la venda a la menuda.

A més de Jaume de Puntiró, tres antics cellers més seguiran aquest costum en els propers dies: Es Cabàs, Ca Sa Consellera i Can Vinagre. Enguany la posada en marxa de la venda del vi, que normalment es fa a principi de novembre s'ha retardat a causa del bon temps. I és que per a la fermentació i posterior clarificació del líquid hi ajuda molt la fredor.

Des d'ara i fins a principi d'estiu, quan se sol acabar el vi, es comercialitzaran prop de 100.000 litres a la menuda des d'aquests establiments.

El preu al qual es vendrà el litre de vi serà enguany entre un 30% i un 35% més car en relació a la passada collita. D'aquesta manera es passarà de les 190 pessetes a les prop de 250. Aquesta xifra afecta tant els vins negres com els rosats i els blancs, tot i que la venda d'aquests darrers se sol fer ja embotellats a causa de la limitada producció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris