nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El Congrés espanyol reconeix les Balears com a nacionalitat històrica

El PSOE votà «per error» a favor de l'esmena del PNB en la reforma de l'Estatut

El Congrés aprovà ahir la reforma de l'Estatut de les Balears amb el reconeixement sorpresa de la «nacionalitat i identitat històrica» dels pobles de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. En contra del previst, els socialistes votaren a favor de l'esmena presentada pel Partit Nacionalista Basc (PNB) a instàncies d'Unió Mallorquina i el PP quedà tot sol en el seu vot en contra.

Tal com explicà la diputada socialista Teresa Riera, el seu grup es va confondre de votació i després ja no es va poder fer enrere. En qualsevol cas, la reforma encara ha de passar pel Senat, on els populars tenen majoria absoluta i, per tant, podran esmenar l'error.

De fet, els grups socialista i popular havien consensuat un text definitiu per a l'article 1 en què es recollia la identitat històrica, però no la nacionalitat. Aquest article, no obstant això, quedà modificat per l'esmena del PNB. L'error dels socialistes no només afectà aquesta esmena sinó també una altra de votada conjuntament en la qual s'estableix la capacitat dels consells insulars per restablir la denominació tradicional d'aquestes institucions, que en el cas del Consell de Mallorca seria la de Gran i General Consell.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris