cielo claro
  • Màx: 14°
  • Mín: 14°
13°

La guerra de l'ensenyament concertat

Des del mes de gener, el conseller d'Educació, Manuel Ferrer, va fer pública la intenció del Govern d'equiparar al 95% el salari del professorat concertat amb el dels seus col·legues de l'ensenyament públic. I tenint en compte que és el Govern qui paga, mitjançant un sistema de pagament delegat, semblava que no hi hauria problemes. La Patronal i els sindicats, per lògica, hi estarien d'acord.

Però vet aquí que la lògica no ho era tant. Perquè les dues parts no només no han arribat a un acord, sinó que ni tan sols s'han reunit a negociar aquesta qüestió. Ara, s'ha desfermat un conflicte d'acusacions i desqualificacions creuades i, mentrestant, el professorat concertat continua sense el seu augment.

L'STEI, tot i que Pere Polo ja no vol continuar amb la polèmica i ha decidit callar, diu que la patronal Educació i Gestió «no té voluntat de negociar», perquè ni tan sols contesta les cartes.

La patronal, per la seva banda, considera que el sindicat «menteix» i l'acusa d'«incompetència», perquè no s'han temut del procés reglamentari per convocar la mesa de negociació que desembocaria en un increment de sou que volen amdues parts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris