algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
15°

Alemanya i Anglaterra aporten el 70% dels turistes de les Balears

També destaca l'augment de visitants polonesos, suecs i portuguesos

El 70 per cent dels turistes que arribaren enguany a les Illes, fins al mes de setembre, venia d'Alemanya i d'Anglaterra. Però l'increment més significatiu en els mesos que duim correspon als visitants polonesos, suecs i portuguesos.

Del gener al setembre del 1998 el 36'1 per cent de les persones que arribaren a les Balears per via aèria varen ser alemanys, mentre que el 33'4 varen ser de nacionalitat britànica.

Les dades aportades pel Govern assenyalen que gran part dels més de tres milions d'alemanys que han entrat a les Balears fins fa un mes ho feren provinents dels aeroports de la regió Nord Rhein Westfàlia, que comprèn les ciutats de Dusseldorf, Colònia o Munster.

Manchester, Londres i Birmingham són les ciutats britàniques que més viatgers «envien» cap a les Balears.
La diferències entre el flux de turistes estrangers i espanyols continua essent abismal. Així, el turisme espanyol només representa en aquests moments un 8'6 per cent del total que es mou a Mallorca, Menorca i Eivissa. mentre que un 91'4 per cent arriben des de fora de l'Estat. Es dóna la circumstància que en allò que duim del 98 han visitat les Illes 44.000 suecs més que l'any passat en el mateix període. Malgrat tot, l'increment més espectacular l'han protagonitzat els ciutadans polonesos, que han passat de 22.000 a més de 30.000, un 63% més respecte del 97. Els portuguesos també han augmentat la seva presència d'un 33'5 per cent en relació als nou primers mesos de l'any passat. Altres turistes que estan començant a arribar amb força a les Balears són els noruecs i els irlandesos, encara que les xifres encara estan molt enfora d'alemanys i britànics.

Si s'analitzen les dades illa per illa, les xifres apunten que és Mallorca la que aporta la majoria del turisme, concretament el 73'4 per cent del total. La segueixen Eivissa i Formentera amb un 16'6 per cent, i Menorca, que acollí, fins al setembre, el 10 per cent dels turistes, tot i que és de totes les Illes la que té un percentatge més elevat de viatgers de la Península.

En total han arribat a les Illes Balears 8.456.000 turistes en allò que duim d'any.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris