cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Munar: «Mallorca no pot permetre que s'alteri la seva voluntat democràtica»

El CIM aprovarà dilluns l'adhesió a la manifestació del 12-N contra les urbanitzacions

El Pacte de Progrés ja ha enllestit la moció que el Consell de Mallorca aprovarà dilluns i crida els ciutadans de l'Illa a participar en la manifestació del 12-N convocada pel GOB en defensa del territori. Per tant, ja no seran només els partits polítics sinó la màxima institució de Mallorca que se sumarà a l'apel·lació del GOB als ciutadans contra les urbanitzacions.

La presidenta de la institució, Maria Antònia Munar, justificà a Diari de Balears l'adhesió de la institució: «El poble de Mallorca, a través dels seus representants al Consell, ha expressat democràticament la seva voluntat de protegir el territori. El Govern de Jaume Matas, utilitzant el Parlament i els vots dels diputats menorquins i eivissencs, ha alterat aquesta voluntat. El poble de Mallorca no ho permetrà».

Signat pels portaveus del PSIB-PSOE, PSM, UM i EU, el text de la moció és el següent: «El Consell de Mallorca s'adhereix a la convocatòria de la manifestació que han efectuat forces polítiques i socials de Mallorca per al proper dia 12 de novembre, sota el lema No volem més urbanitzacions, i fa una crida als ciutadans i ciutadanes de Mallorca perquè s'hi uneixin per expressar de manera pacífica i democràtica la seva voluntat de defensa del nostre territori davant les agressions urbanístiques que hipotequen el futur i amenacen la qualitat de vida dels ciutadans».

La presidenta del Consell de Mallorca explicà que una manifestació per un tema tan transcendent havia de menester el suport de diverses institucions. Munar, ja com a presidenta del seu partit, recordà que UM era partidària de solucionar els problemes a les institucions i no amb manifestacions, però que l'actitud de Jaume Matas de bloquejar la política de defensa del territori del CIM no li deixava altre remei.

Quant a la possibilitat que l'adhesió a la manifestació marcàs un punt de no retorn respecte a la possibilitat d'un pacte amb el PP després de les eleccions del 99, Munar digué que «el poble havia de parlar, però que UM està amb qui defensa el territori, i ara per ara està ben clar qui l'agredeix».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris