cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

Detinguts dos constructors acusats de cometre estafes milionàries a l'Illa

Se sospita que defraudaren dotze i vint milions de pessetes respectivament

El Grup de Delinqüència Econòmica del Cos Nacional de Policia ha detingut dues persones acusades de sengles estafes relacionades amb l'àmbit de la construcció. Un dels sospitosos, acusat de defraudar més d'onze milions de pessetes, ha estat identificat com Miquel A.M., mentre que l'altre individu s'anomena Sebastià C.C. i se sospita que ha estafat quasi vint milions.

La detenció del constructor Miquel A.M. s'origina arran de les denúncies de diversos perjudicats.
Sembla que l'home va oferir una promoció immobiliària en la qual es posaven a la venda una sèrie de xalets adossats que s'havien de construir en un solar situat a Bahía Azul (Llucmajor). Segons les investigacions duites a terme des de la Policia, aquest solar no ha estat mai propietat de l'acusat encara que aquest sortia en els contractes de compravenda.

Els perjudicats, quatre matrimonis i tres particulars, varen presentar diverses denúncies i el 26 d'octubre a les 9.45 hores, Miquel A.M., de 48 anys, fou arrestat. Segons sembla, l'home arribà a apoderar-se d'11.550.000 pessetes que eren dels compradors i l'engany començà durant la primavera del 97. L'altra suposada estafa es va cometre mitjançant el cobrament irregular de lletres de canvi. Una entitat comercial dedicada a la construcció va presentar un denúncia durant el passat mes de setembre en la qual s'acusava Sebastià C.C., de 44 anys, d'haver cobrat de forma fraudulenta unes lletres de canvi, a més de falsificar les firmes que eren en el document. Els investigadors del Cos Nacional de Policia realitzaren diverses gestions per aclarir el cas i consultaren tres entitats bancàries diferents des d'on s'informà que havien lliurat doblers a un individu per lletres aparentment acceptades i en les quals apareixia el segell de l'empresa denunciant. L'import total d'aquests cobraments arribava als 19.770.360 pessetes.

En tenir suficients proves, Sebastià C.C. fou arrestat per un delicte d'estafa durant el migdia del dimecres. L'home reconegué els fets i assenyalà que havia realitzat les falsificacions, «en un moment d'ofuscació», per poder pagar els proveïdors i despeses dels empleats de la seva pròpia empresa, dedicada als serveis de construcció. Sebastià C.C. ja fou detingut l'any 95 per una apropiació indeguda de la qual no se'n facilitaren dades.

Els dos acusats foren traslladats a les dependències del Cos Nacional de Policia i quedaren a disposició de l'Autoritat judicial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris