cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
22°

El Suprem jutjarà el cas Tunel dia 10

La vista va ser ajornada el juliol però la sentència definitiva serà pel novembre

El Tribunal Suprem realitzarà la vista definitiva del cas Tunel, que ha de revisar les sentències imposades a Gabriel Cañellas, el proper 10 de novembre. Després de ser ajornada el mes de juliol, s'espera que la resolució definitiva dels recursos plantejats per EU, Gabriel Cañellas i Berastain es conegui en aquest mateix mes.

S'ha de recordar que el mes de juliol de 1997, El Tribunal Superior de Balears va considerar Gabriel Cañellas responsable de suborn, però el va absoldre per prescripció.

El Tribunal considerà que estava provat que 50 milions de l'empresa del túnel acabaren dins comptes de membres del Partit Popular o dels seus proveïdors, i que va ser l'exconseller Jose Antonio Berastain que manejà els doblers. El Tribunal considerà que Gabriel Cañellas era «autor criminalment responsable del delicte de suborn, encara que el va absoldre per prescripció. Esquerra Unida va presentar un recurs de cassació que sostenia que no hi podia haver prescripció perquè en el cas Tunel es va cometre un delicte de prevaricació continuada, en la concessió i diferents pròrrogues a Antoni Quart. També presentaren recurs de cassació Gabriel Cañellas i José Antonio Berastain però demanaven una total exculpació.

La Sala del Penal del Tribunal Suprem que havia d'examinar els recursos, tenia previst fer-ho el mes de juliol, però la vista es va ajornar sine die. Aleshores, l'explicació oficial de l'ajornament donada pels missers va ser que els magistrats no havien tingut temps d'examinar tota la documentació presentada per l'acusació particular d'Esquerra Unida i per les defenses de Cañelles i Berastain.

La vista en el Suprem és eminentment tècnica, ja que només hi han de ser presents els magistrats, el fiscal i els missers, però no cap dels imputats. La decisió final s'espera amb gran expectació dins el Partit Popular.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris