cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
23°

Les obres del centre destrueixen un mosaic catalogat per Patrimoni

Pere Mas (PSOE) ha denunciat la destrossa davant l'Ajuntament i a Arca

Les obres de tancament al trànsit del centre de Manacor destrueixen un mosaic molt emblemàtic a la localitat que està catalogat per Patrimoni des de l'any 1987 i que es va construir el 1961.

El mosaic està incrustat a la voravia de Perles Manacor, vora la parròquia dels Dolors i la torre coneguda com del Palau. El portaveu del PSOE, Pere Mas, ha denunciat la destrucció a l'Ajuntament i a Arca. Però resulta que les obres vianantització les du endavant el mateix Ajuntament de Manacor mitjançant el pla Mirall. Els socialistes exigeixen la paralització immediata de la destrucció d'aquest element singular dissenyat per l'artista local Cristòfol Pastor.

Aquest ha demanat a la batlessa que el mosaic sigui conservat o traslladat a un altre indret. Però des de la Sala han argumentat que vist que està fet del 1961 el seu valor patrimonial no és significatiu.

L'esmentat mosaic té dibuixos de peixos i cors i es pot llegit Perles Manacor perquè va ser construït com a encàrrec de la fàbrica de perles que aleshores estaven allà. Està elaborat en formigó i pedretes i és una de les voravies més famoses de Manacor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris