cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

Cort acordà apujar els preus dels transports públics i ratificar les tarifes de l'aigua

La baixada de bandera dels taxis costarà 10 pessetes més

Cort ratificà en el plenari d'ahir les tarifes pressupostàries que les empreses municipals de transport (EMT), d'aigua i clavegueram (Emaya) i funerària (EMF) varen presentar la setmana passada en els seus respectius exercicis del 99.

Així mateix, i malgrat l'abstenció de l'oposició, el plenari va aprovar també el quadre de tarifes aplicables als serveis que presten els vehicles de transport urbà autotaxi per a l'any 1999. Això es tradueix pels ciutadans en un augment de 10 pessetes del preu a pagar per la baixada de bandera en un recorregut normal. A partir d'ara, doncs, els palmesans que agafin el taxi passaran de pagar de 265 a 275 pessetes la baixada de bandera.

Pel que fa al transport públic, finalment els usuaris de l'autobús hauran de pagar 15 pessetes més pel bonobús de resident mentre que el preu del bitllet urbà es mantindrà. A més, cal recordar l'augment de 10 pessetes del bono universitari i de 30 del cupó escolar.

Quant a les tarifes aprovades d'Emaya, l'oposició es va manifestar en contra ja que la pujada de les taxes d'aigua, clavegueram i fems tan sols comportava un augment dels beneficis d'aquesta empresa pública.

Carles Bona declarà que alguns increments «no corresponen als serveis que l'empresa ofereix i que, per tant, és una total pressió fiscal». Per la seva banda, Gabriel Barceló, del PSM, insistí en el fet que si Emaya espera incrementar els seus beneficis (en 340 milions) per quina raó continuaven pujant les taxes en l'exercici del 99. En aquest sentit, el grup oponent va proposar «una política de congelar tarifes per tal que els ciutadans no hagin de pagar aquests beneficis d'Emaya». La proposta fou rebutjada.

Maria Crespo, presidenta d'Emaya, contestà que la pujada general de les tarifes de l'1'56%, per sota de l'IPC, era una «aplicació justa» i que es fa des de l'empresa un gran esforç per oferir una millor qualitat d'aigua. «Tot i que s'han de fer més campanyes d'estalvi d'aigua el consum mínim mig del ciutadà és correcte, destacà Crespo.

D'altra banda, cal ressaltar l'ordenança reguladora de la taxa per l'autorització administrativa per a l'estacionament de vehicles a les vies municipals (ORA). Un tiquet costarà 535 (10 pessetes més), la tarja matinal per a residents serà de 1.630 (30 pessetes més), i 3.565 (65 pessetes més) a l'any per als residents a la zona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris