cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Sa Dragonera agermanà polítics de dreta i esquerra

Consell i Govern relaxen el debat en inaugurar el centre d'informació del Parc Natural

Els polítics irradiaven concòrdia.

27-12-2016 | J.Morey.

«Tots el partits guanyarien amb acords com el de la Dragonera», apuntà ahir la presidenta del Consell Mallorca (CIM), Maria Antònia Munar, en la inauguració del centre de recepció i informació del Parc Natural. Les seves paraules eren un contrapunt a l'acarnissat debat sobre el creixement que enfronta el Consell i el Govern. «Dins la polèmica urbanística "es complagué" la Dragonera suposa un punt d'encontre». Les dues institucions, de fet, es coordinen per cuidar el Parc. El Govern és responsable del manteniment i aporta un 25 per cent del pressupost global, mentre que el Consell inverteix el 75 per cent del capital i desenvolupa projectes com els cursos de Fodesma o el mateix centre que s'inaugurà ahir. Les instal·lacions són dues sales de les cases que presideixen el port. A l'interior hi ha una exposició que repassa diferents aspectes de l'Illa, des de la fauna a la geografia i la història. A més, tots els visitants poden sol·licitar informació per fer-hi descobertes.

Tots els presents col·laboraren a irradiar concòrdia, després de setmanes de missatges enverinats i moratòries divergents. No semblava haver-hi cap guerra entre institucions quan polítics de tots dos bàndols reunits a Sant Elm pujaven, a les deu i mitja del matí, a la barca Margarita per navegar fins a l'illa. Tot eren somriures, colls sense corbata i americanes penjades del braç. De part del Pacte de Progrés hi podíem veure el nacionalista Pere Sampol o el socialista Francesc Anitch. Maria Antònia Munar lluïa unes voluminoses ulleres de sol, de les quals no s'havia proveït la responsable de Medi Ambient del Consell, Mercè Amer, visiblement satisfeta en un dia dedicat a un projecte en el qual ha invertit molta feina.

El conseller de Medi Ambient del Govern, Miquel Ramis, era la figura més destacada de l'altra banda, també amb ulleres fosques i d'esport, mostrant un aspecte que ell mateix qualificà de «sicilià». Entre el nombrós grup també hi era la batlessa d'Andratx, Margalida Moner, el president de la Junta Rectora del Parc Natural, Francesc Moll, o el director de Fodesma, Antoni Colomar. La Margarita tingué una travessia plàcida, amb un Joan Mayol, tècnic de la Conselleria de Medi Ambient, amb uns binocles penjats al coll i aspecte de trobar-se en el seu entorn. Antoni Pascual, d'UM, posava cara de navegant, dret al costat del patró.

Amfitrions

L'embarcació arribà a la Dragonera, que presenta un aspecte excel·lent.
Amer i el seu equip exerciren d'amfitrions de la comitiva encapçalada per Munar. Els mocassins que calçaven alguns dels presents no impediren endinsar-se per camins rurals fins arribar on feien feina els alumnes de l'escola de margers de Fodesma, que tots reberen l'estreta de mà de la presidenta del Consell.

No gaire lluny es veien també els alumnes dels cursos de guarda forestal i, tot junt, impregnava l'entorn d'una aparença d'activitat per millorar un indret que, des que va declarar-se Parc Natural ara fa 10 anys, no havia rebut mai tantes atencions. La següent visita la feren a la caseta que s'habilita per a biòlegs i altres investigadors que acudeixin a la zona. L'habitacle és en plenes obres, li estan elevant les parets i fent la coberta. A Munar les rajoles no li agradaren: «Són una horterada», opinà en un ambient que convidava a la broma. El pas posterior era la inauguració del centre d'acollida i informació. Munar tallà la cinta, i el primer tros el donà a Amer en agraïment per la implicació en el projecte. En el recinte pogueren apreciar uns interiors acabats de restaurar on a través de panells i maquetes es retraten diferents aspectes d'interès de l'entorn. En una de les parets hi són penjats cartells d'aquells 1978 i 1979, rubricats pel GOB i altres grups ecologistes. «Haurien de ser avui aquí», afirmà Munar, en reconeixement als que estigueren al capdavant de la lluita per preservar l'illa. De tota manera, les seves rememoracions també foren per a Joan Verger, que era president del Consell Insular que comprà l'illa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris