algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín:

«No volem que tanquin ningú a la presó»

L'oposició continuarà el procés contra el batle, però deixa en clar que l'acusador és el fiscal

«No volem que tanquin ningú a la presó». Aquestes varen ser les primeres paraules que sortiren de la boca del portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Montuïri, Gabriel Miralles, quan va conèixer la petició del fiscal de sis anys de presó per al batle, Joan Antoni Ramonell, per a l'exsecretari Joaquín Cebollada i per a la treballadora Catalina Vaquer per un presumpte delicte de falsedat de documents.

Els dos grups de l'oposició de Montuïri, PSOE i PSM, es reuniren ahir capvespre amb els seus advocats i acordaren continuar endavant amb el procés. Després explicaren que «no som nosaltres els que acusam el batle, ja que l'acusador és el fiscal».

Segons Mateu Ginard (PSM) i Gabriel Miralles (PSOE), «totes les diligències que ha realitzat el fiscal passen a l'Audiència Provincial, és a dir, que ja no es pot tornar enrere. Per aquest motiu hem decidit continuar endavant i acceptar l'informe del fiscal».

Els dos portaveus emfasitzaren que la treballadora Catalina Vaquer Sampol «no és una víctima de l'oposició que denuncià els fets», com indicà Ramonell, sinó que és «una víctima de la mala gestió de l'Ajuntament. I ens sembla una postura molt covarda la del batle Ramonell que utilitzi la funcionària com escut per diluir la seva pròpia responsabilitat en el delicte. Consideram que l'actuació del batle no és correcte, i que no és a l'alçada del càrrec que ocupa».

Davant el vaticini de Ramonell sobre la futura desfeta electoral del PSM i PSOE a Montuïri per embolicar Catalina Vaquer en aquestes mangarrufes, els grups de l'oposició manifesten que «el benefici polític o perjudici va determinat a aconseguir que es faci una gestió democràtica i subjecte a llei. Per tant, consideram que aquest fet no pot influir amb vista a les eleccions».

L'oposició ha anunciat que «tenim fins dimarts per decidir si ens personam o no, cosa que encara no hem pensat, però en el cas que no ens personàssim, les diligències continuaran endavant, ja que la instrucció és a l'Audiència.

Tant Miralles com Ginard coincidiren a dir que «nosaltres no tenim por, perquè no hem fet res malament. Vàrem posar uns fets que ens pareixien irregulars en coneixement dels jutjats, però també s'ha de recordar que va ser el mateix Ramonell qui ens va incitar que ho denunciàssim. Ara ell no té més remei que assumir les seves responsabilitats i els errors que ha comès. El batle és en mans del jutjat, no en les nostres».

Ginard i Miralles opinaren que Catalina Vaquer Sampol és innocent i que va actuar pressionada per l'Ajuntament. «Ens sembla inconcebible que Ramonell la vulgui utilitzar contra nosaltres davant el poble per obtenir un benefici polític».

Com ja se sap, el fiscal demana sis anys de presó per al batle Ramonell per un presumpte delicte de falsificació de documents públics en ordenar el pagament d'unes nòmines a Catalina Vaquer. En aquells moments Vaquer cobrava de l'atur, raó pe la qual els doblers li eren transferits a travès d'Antònia Bosch Miralles, nom d'una persona inexistent. El batle acusa el secretari d'aquest «error administratiu».

Sense comentaris  

«Diari de Balears» intentà ahir obtenir l'opinió del Govern balear i del PP sobre una possible depuració de responsabilitats polítiques en l'afer Ramonell.

Des de l'Executiu, l'única resposta obtinguda va ser que no hi havia cap comentari per fer sobre un assumpte que s'instrueix en els jutjats. «Diari de Balears» també intentà conversar amb Joan Verger, president del PP i immediat superior jeràrquic de l'acusat a la Conselleria de Foment. Però no va ser possible perquè era absent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris