cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 24°
32°

Gesa no es veu responsable de l'explosió del Cappuccino

La companyia de gas ha demanat permís per canviar tota la instal·lació de la zona

La companyia Gesa ha admès que va reparar dues fuites de gas properes al Cappuccino dos mesos abans de l'explosió, encara que no reconeix cap responsabilitat en el desgraciat fet del 27 de setembre.

Bartomeu Reus, com a principal representant de Gesa, no acudí ahir als jutjats de via Alemanya per declarar davant la jutgessa. En el seu lloc es desplaçà Josep Bosch, director de Gesa Gas, el qual excusà l'absència de Reus indicant que ell era «el més indicat per haver estat al corrent de tot el que passava en aquest cas».

Poc després de les dotze del migdia començà la declaració de Bosch, que contestà a les qüestions plantejades pels diferents advocats presents i que varen ser gairebé totes de caràcter tècnic. Cal destacar que tots els representats dels perjudicats i els responsables de la compayia de gas parlaren durant tota la declaració d'aire propanat, descartant qualsevol altra possibilitat en les causes de l'explosió.

Segons varen explicar fonts judicials, Gesa va reconèixer que existien algunes juntes de les canonades, concretament en el carrer de Monsenyor Palmer, que no estaven en perfecte estat. Aquesta circumstància hauria pogut provocar que el gas s'hagués filtrat pel sobsòl fins a crear una bossa que quedà en els baixos del cafè Cappuccino. Segons els representants de Gesa, es varen efectuar dues reparacions a causa de fuites de gas. La primera es realitzà l'11 de juny, mentre que la segona es produí el 20 d'agost. De tota manera, des de Gesa no és té la certesa que la companyia sigui la responsable de la deflagració.

Fonts judicials indicaren que l'empresa de gas té registrades dues telefonades del Cappuccino en les quals es comunicava la presència d'olor de gas a l'establiment. Segons els advocats dels perjudicats, uns altres veïns donaren més avisos a Gesa però els representants asseguraren no tenir constància d'aquestes telefonades.

Pel que fa als instants posteriors a l'explosió, es va declarar que no se sentia olor de gas tal com han afirmat alguns testimonis.
Durant la declaració que tingué lloc en el jutjat d'instrucció número 10 de Palma, el representant de Gesa aprofità per demanar un permís a la magistrada amb el fi de canviar tota la xarxa de gas que es troba a la zona del Cappuccino. La instal·lació que proporciona gas en aquell punt és de l'any 63 i les canonades són de fibrociment, un material que ara ja no s'utilitza.

La instrucció del cas continuarà amb la declaració de més testimonis relacionats directament o indirecta amb el desgraciat fet. L'informe policíac amb els resultats definitius de la investigació encara no han arribat als jutjats. Una de les declaracions més interessants que tingueren lloc són les dels operaris encarregats de reparar les dues fuites que es produïren l'estiu passat. Segons la declaració dels responsables de Gesa, aquestes reparacions duraren 48 hores i s'arreglaren els problemes existents.

On era Reus?

Els ciutadans encara es demanen quan pensa Gesa responsabilitzar-se d'un fet tan clar com el que succeí el 27 de setembre. La companyia és l'única que proporciona gas a Palma i per tant és evident que el l'aire propanat que produí l'explosió provenia de la xarxa instal·lada per Gesa. L'absència de Reus, màxim representat de la companyia, ahir en els jutjats és una altra mostra de falta de respecte cap als ciutadans, que volem conèixer amb exactitud per què es produí la desgràcia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris