cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
30°

El PP intenta convèncer el jutge per legalitzar el mercat de les verdures

Presentaran al TSJB una modificació de NS per evitar haver d'esbucar-lo

L'equip de Govern PP-CB-CM intentarà convèncer el jutge del Tribunal Superior de Justícia que va decretar que el mercat de les verdures era il·legal, per tal que es modifiquin les normes subsidiàries i no sigui necessari enderrocar-lo.

L'argument bàsic de la sentència del TSJB és que la plaça construïda excedeix de volum entre un 105 i un 117%. La mateixa sentència ordena que l'Ajuntament ha de restablir la legalitat vigent.

Ahir la comissió municipal d'Urbanisme es va reunir per tractar aquesta problemàtica i tots els grups de l'oposició es negaren en redó a la legalització de la plaça mitjançant la modificació de les NS. PSOE, PSM i AIPC volen l'enderrocament atès que és una obra il·legal.

El delegat d'Urbanisme, Bartomeu Blanquer (PP), explicà que «en el ple del proper dilluns aprovarem l'estudi de detall per modificar les Normes Subsidiàries i les enviarem al TSJB com a restabliment de la legalitat vigent».

Maria Antònia Vadell (PSM) i Antoni Mestres (PSOE) criticaren amb contundència les intencions de legalitzar la plaça per la via de la modificació de planejament urbanístic. «Hi ha tres informes diferents de l'arquitecte municipal amb irregularitats i en moltes de contradiccions que no podem acceptar de cap de les maneres. La plaça s'ha d'enderrocar i si ho fan tindran el nostre suport», comentaren els portaveus de l'oposició.

En un moment de la comissió d'Urbanisme Bartomeu Blanquer proposà als grups de l'oposició un pacte institucional. L'oferiment de Blanquer consistia a acordar l'enderrocament de la plaça del Mercat si els grups de l'oposició es comprometien a no fer ús de la polèmica durant la campanya electoral. Blanquer va reconèixer que era cert que havia fet l'oferiment però que ho va fer mig en broma. Tota l'oposició es negà a ni tan sols parlar d'aquest possible pacte. Maria A. Vadell explicà que tampoc no es prengué de manera seriosa l'oferiment de Blanquer.

Dins el mateix PP hi ha divisió d'opinions sobre el que s'ha de fer amb la plaça. Mentre que un sector vol que es mantengui i s'intenti complir la sentència sense tomar-la, altres són partidaris de l'enderrocament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris