cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
22°

Detingut un individu relacionat amb l'assalt a la joieria d'Inca

La Guàrdia Civil creu que pot ser un dels membres de la banda «del butró»

Agents de la Policia Judicial de Palma han detingut un individu de 38 anys que suposadament participà en l'assalt a la joieria Ordiñana d'Inca que tingué lloc en la matinada del 3 d'octubre passat. El sospitós ha estat identificat com J.V.M. i de nacionalitat espanyola. Els investigadors creuen que aquest individu era l'encarregat de menar el turisme amb el qual els assaltants varen arribar a l'establiment i amb el qual també es desplaçaren a la fàbrica d'embotits Estrany, situada a la carretera de Llubí.

L'home, que no ha volgut declarar davant els agents de l'institut armat, serà posat a disposició judicial durant el dia d'avui. Pel moment no es descarta que en les properes hores es puguin produir noves detencions relacionades amb aquestes accions delictives. A més, els agents sospiten que aquests individus poden ser els mateixos que la banda «del butró», la qual es dedicà a assaltar benzineries i fàbriques de tot Mallorca durant el passat mes de juny.

El robatori a la joieria Ordiñana es registrà de matinada. Abans però, els lladres havien aconseguit accedir a la fàbrica dels embotits Estrany d'on s'emportaren doblers sense determinar. Seguidament es traslladaren en un turisme fosc fins al carrer d'Estrella d'Inca i varen trencar els vidres de la joieria. Els propietaris del negoci resideixen just a damunt i alguns veïns de la zona sentiren renous. Tot i això, els assaltants tingueren temps de desactivar les alarmes i agafar objectes de valor. Seguidament abandonaren el lloc en el mateix turisme i fugiren en direcció a Palma. Alguns testimonis aconseguiren veure el cotxe sospitós i aquesta ha estat una de les pistes fonamentals en la investigació. Els responsables de la joieria, que comptava amb tot tipus de mesures de seguretat, calcularen que els lladres s'havien apoderat de joies i rellotges valorades en més de set milions de pessetes.

Pel que fa a la banda «del butró», les seves accions començaren el 4 de juny en una benzineria de Calvià. Els delinqüents practicaren un forat en una de les parets i aconseguiren emportar-se 70.000 pessetes en efectiu. Dos dies després assaltaren cinc fàbriques de Consell i s'apoderaren d'un botí superior al mig milió de pessetes. Durant la setmana següent «visitaren» locals de Porreres, sa Pobla (on es muntà un espectacular dispositiu per capturar-los), Portocolom, Son Sardina i Llucmajor. En un principi es pensava que els integrants de la banda eren iugoslaus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris