nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 29°
28°

Gesa invertirà en el projecte que guanyi el concurs del moll Vell de Palma

La companyia s'obre a mercats diferents de l'energètic

Gesa es marca l'objectiu d'invertir en el projecte que guanyi el concurs d'adjudicació de les obres de reforma del moll Vell, segons ha informat el director de l'àrea de Diversificació de la companyia, Fernando Bescós.

L'informant ha destacat a Diari de Balears que el seu interès, a causa del caràcter privat que ha adquirit l'entitat, se centrarà a partir d'ara «en qualsevol obra pública de les Balears que pugui ser rendible».

Quant al moll, Bescós ha assegurat que en principi no formaran part de cap dels grups que es presentin a concurs, sinó que oferiran els seus serveis amb vista a la fase d'execució. Tot assenyala, per tant, que s'integrarien en una Unió Temporal d'Empreses (UTE).

D'una banda, no descarten participar en la creació d'infraestructures energètiques, com podria ser la instal·lació massiva de col·lectors solars, però els seus plantejaments transcendeixen aquest àmbit i podrien aportar capital per tasques alienes a les qüestions energètiques.

El director de Gesa Diversificació ha resumit el seu enfocament actual amb aquestes paraules: «No només pensam participar en temes d'energia».

Comissió ciutadana  

Recordam que en un termini de temps que s'espera que sigui breu, ha de reunir-se un altre pic la comissió ciutadana per fer les seves aportacions en l'elaboració del plec de condicions per adjudicar les obres. La darrera paraula a donar forma al document la tindrà l'Autoritat Portuària de Balears (ATB).

Abans d'acabar aquesta setmana s'esperava que es reunís el consell d'administració de l'ens portuari per decidir si atenia els requeriments de la majoria d'entitats incloses en la comissió ciutadana, que reclamen que es convoqui un concurs d'idees previ al d'adjudicació de les obres. En un primer moment l'ATB era contrària a fer dos concursos, però no es descarta que cedeixi a les pressions assenyalades.

Retornant a Gesa, les seves mires s'amplien molt més enllà que el moll Vell. La seva aspiració, ha declarat Bescós, és formar part de «projectes de caràcter institucional», ja sigui com a simples socis inversors o per desenvolupar tecnologies concretes que ja tenen per mà.

Entre les actuacions que es plantegen hi ha «gestió d'aigües, instal·lació de col·lectors solars en relació a projectes concrets, construcció de dessaladores i d'altres infraestructures».

«Si es privatitza la gestió de l'aigua "ha afegit el nostre informant" podríem actuar com a socis de les empreses mixtes que es creïn per a la seva gestió».

«Estam oberts a tot», ha resumit Francisco Bescós.
Tot plegat pot suposar la participació activa de Gesa en el mercat de l'oci i de la construcció. Amb la capacitat financera i els recursos tècnics que posseeixen podrien constituir-se en un dels inversors més potents dels que hi ha a tot l'arxipèlag balear.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris