cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
22°

El PSOE, obligat a suspendre llicències a canvi d'aprovar les taxes

Coloms a la Sala posà aquesta i altres condicions per donar-los suport

L'equip de govern del PSOE es veurà obligat a suspendre llicències dins les Àrees naturals d'especial interès (Anei) a canvi que el grup municipal de Coloms a la Sala els donàs suport dilluns passat a l'aprovació de les taxes municipals. La suspensió de llicències es durà a terme al proper ple de dia 2 de novembre i s'aprovarà una modificació del Pla general per protegir d'arrel totes les Aneis.

Coloms a la Sala, a més de decretar la suspensió de llicències dins àrees protegides, també ha exigit participar en el repartiment del superàvit de 1997 i que la reconversió de les taxes en preus públics que es varen aprovar dilluns passat no augmentassin.

La situació de l'equip de govern del PSOE en minoria era conflictiva perquè si no s'aprovava la reconversió dels preus públics en taxes abans del gener l'any 1998 no es podrien cobrar i la Sala deixaria d'ingressar prop de 100 milions de pessetes dels serveis públics.

La suspensió de llicències que es decretarà el proper dilluns afectarà les àrees protegides de Sant Salvador-Castell de Santueri, que és la més important quant a extensió; la de sa Punta de s'Algar i el litoral de cala sa Nau.

El pacte entre Coloms i socialistes que va donar lloc a suspendre llicències a canvi d'aprovar les taxes, es va firmar 30 minuts abans que començàs el ple. Però l'acord entre aquests dos grups vol anar més enfora i s'ha fixat la primera quinzena de novembre per continuar les converses i arribar a un pacte global fins les eleccions del juny de 1999. Les primeres qüestions que es posaran damunt la taula són els 140 milions del superàvit del pressupost de 1997 i l'aprovació del pressupost de 1999 i fins i tot es parlarà de l'aprovació de les normes subsidiàries.

Segons ha explicat Jeroni Vidal, gastador del poble per Coloms a la Sala, «l'acord ha de ser, si ens entenem, fins a final de legislatura». El batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), manifestà que «per aprovar les taxes tant PP com Cals demanaven quasi el mateix, és a dir, no augmentar gens les noves taxes. Amb Cals negociarem un pacte global de gobernabilitat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris