llovizna
  • Màx: 14°
  • Mín: 14°
14°

El ple aprovà modificar el PGOU per fer una residència més gran

Una altra modificació permetrà salvar de les pales un til·ler centenari

El ple que realitzà ahir vespre l'Ajuntament de Sóller aprovà, entre d'altres temes, dues modificacions puntuals de la revisió del PGOU de Sóller, la qual cosa possibilitarà en primera instància el tan esperat allargament del carrer de Cetre i la modificació de la unitat d'execució C8, que permetrà fer importants millores a les previsions de la residència de gent gran que l'Ajuntament té el compromís de construir en un termini de quatre anys.

La primera modificació que el plenari aprovà inicialment afecta l'alineació dels nous vials que uniran la prolongació del carrer de Cetre des de la via del tramvia fins a la Calatrava, per una banda, i fins a l'Hort de ses Ties per l'altra. El motiu de la modificació és en realitat un poc romàntic: davallar el vial previst quatre metres per salvar un arbre centenari "un til·ler" que quedarà inclòs dins una nova placeta de 1.000 metres de superfície en la qual hi ha una sínia que l'Ajuntament també restaurarà.

La part més important de la modificació, i la que més debat polític ocasionà, va ser la que permetrà un millor aprofitament de l'espai a la zona que ha d'ocupar la residència de gent gran, l'espai destinat a la qual passarà de ser dels 3.000 metres quadrats inicialment prevists fins als 4.000.

La modificació puntual possibilitarà també el canvi d'orientació de la residència cap al centre d'un gran espai públic, de 8.000 metres, i alhora permetrà augmentar la rendibilitat de l'actuació amb la construcció de més de 70 nous habitatges. El PP es mostrà molt crític amb aquesta modificació, que creu en part positiva per l'ampliació del centre que suposa, però que hauria d'haver tingut més debat polític i ciutadà. El PP està també preocupat per l'excés d'habitants i de circulació que tindrà la nova zona que creuen incompatible amb la ubicació d'una residència de gent gran.

El regidor d'UM, Miquel Nadal, responsable dels serveis socials municipals, manifestà el seu acord amb la modificació puntual, però lamentà que estàs ocasionada per una manca total i absoluta de planificació per part de l'equip redactor del pla general que només havia destinat 2.800 metres a la residència tot i les indicacions per part de la seva regidoria de quina era la superfície necessària per cobrir les necessitats d'una instal·lació d'aquesta casta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris