cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Universitat: la ruta de la discòrdia

Cada col·lectiu opositor té raons pròpies, però tots fan pinya contra l'autopista de la UIB

La de la UIB no serà l'autopista cap al cel que, de la televisiva mà de Michael Landon, vessava concòrdia i alegria per tots els costats. Més aviat tot el contrari, perquè per bony o per forat gairebé tothom té coses a dir en contra i, per diferents motius, que s'han traduït en un posicionament comú, s'oposen en bloc al projecte previst pel Govern balear, que s'ha quedat tot sol davant el perill.

El començament de les obres té caràcter d'urgència, segons el Pla director de carreteres aprovat pel Govern. Així, si es compleixen les previsions de la Conselleria de Foment i Obres públiques, la construcció s'iniciarà dins el proper any 99.

Però els opositors no s'hi resignen i ja han començat les actuacions. Els veïns de Son Sardina varen ser els primers alliçonats per les agrupacions que conformen la Plataforma antiautopista. «En aquesta barriada ens han d'engrescar molt per moure'ns, però ho hem de fer perquè això de l'autopista és indignant», comentava ahir una veïna, que veu com el projecte separarà Son Sardina de sa Garriga amb un branc de la nova via, que es construirà allà a on ara hi ha camps d'ametllers. A més a més, lògicament, aquest projecte significarà l'expropiació de terrenys, que afectarà les propietats dels veïns de la zona.

Però als problemes veïnals s'han d'afegir aquells que més preocupen els ecologistes, que no són altres que els referits al gran impacte ambiental de la via i al consum de terreny rural que significarà la construcció. Concretament, 23.000 hectàrees de sol rural molt ben conservat fins ara.

El tema mediambiental preocupa tothom, però Francesc Antich, secretari general del PSOE, fa especial esment en el tema econòmic.
Considerà un cost desmesurat els 1.712 milions de pessetes pressupostats per dur a terme un projecte igualment desmesurat i innecessari, segons coincideix el conjunt dels opositors. Aquests aposten per una millora i una ampliació de la via en lloc d'una autopista nova de trinca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris