nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
28°

La reforma circulatòria canviarà el lloc actual de l'estació d'Aumasa

Es preveu que l'estacionament del bus se situï a la rambla del Rei en Jaume

El projecte de reforma circulatòria que es fa des de la delegació d'Interior de l'Ajuntament de Manacor, contempla un canvi de situació de l'estació d'Aumasa a causa de les obres que es fan al centre de la ciutat per acondicionar-hi zones per a vianants i que afecten la plaça Cos on actualment està instal·lada l'estació del bus.

El delegat d'Interior i Transports de l'Ajuntament de Manacor, Eduardo Puche (CM), ha manifestat que dilluns a vespre va mantenir una reunió amb el gerent d'Aumasa, Bartomeu Morlà per parlar sobre aquest assumpte. No obstant això, manca una altra reunió amb les germanes Riera, propietàries d'Aumasa, per definir la col·locació de l'estació del bus definitivament.

L'Ajuntament proposa que l'estació s'instal·li a la rambla del Rei en Jaume, ja que «és el lloc més adient, perquè és bastant espaiós i no afectarà el trànsit circulatori del centre del poble així com ho fa ara que és a la plaça Cos, en la qual impedeix bastant el pas dels cotxes», manifestà Puche.

Amb aquesta ubicació, el bus que vendrà des de Palma circularà per l'avinguda Salvador Joan, avinguda del Torrent, plaça Ramon Llull i s'aturarà a la rambla del Rei en Jaume. Per agafar la carretera de Portocristo bastarà fer la volta a la rotonda cap a la via Portugal.

Aquests carrers fan una via de circumval·lació que evitarà que el bus passi pels carrers del centre de la ciutat que són més estrets, i s'evitarà així els embossos que se solen produir en la situació actual de la plaça Cos.

No obstant això, la direcció d'Aumasa pretén que es col·loqui l'estació a la plaça Ramon Llull, però un estudi realitzat per la delegació d'Interior revela que aquest lloc no és viable.

D'altra banda, i pel que fa a la mateixa matèria de transports, la línia del bus urbà s'ampliarà fins a la barriada de Son Fangos.
L'estudi sobre la reforma circulatòria que du a terme la Policia municipal contempla el pas del trànsit rodat pels carrers Pio XII, Passeig de Na Camel·la, carrer Amargura, carrer Artà i Baix des Cos, ja que els altres carrers del centre seran només per als vianants i no s'hi podrà circular amb cotxe.

ORA La batlessa de Manacor, Catalina Sureda (PP) ja disposa de l'informe de liquidació de comptes de l'anterior empresa concessionària d'ORA, Aparcamientos Isleños SA. Sureda es reunirà amb l'empresa perquè aquesta cedeixi la maquinària de l'ORA i l'Ajuntament se'n pugui fer càrrec. Es preveu que la setmana que ve es posi en funcionament el servei de l'ORA i serà l'Ajuntament l'organisme que el gestionarà. Encara que en un principi es va dir que es retirarien les sancions imposades durant el temps que ho va gestionar Aparcamientos Isleños, s'ha arribat a la conclusió que aquestes no es perdonaran.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris