cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
22°

L'ermita de Bellpuig ja és del poble

Ahir es va signar a la Casa de la Vila d'Artà l'acta notarial de donació de l'ermita al Consell

L'ermita de Bellpuig ja és patrimoni d'Artà, després que ahir se signàs l'acta notarial de la donació d'aquesta finca del segle XIII al Consell de Mallorca per part de la família Truyols Rovira.

L'acte tingué lloc a l'Ajuntament d'Artà on la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, i la família Truyols signaren l'acta notarial. També hi varen assistir els vicepresidents, Pere Sampol i Francesc Triay, el conseller delegat de Cultura i Patrimoni Històric, Damià Pons, el batle d'Artà, Montserrat Santandreu i altres regidors de l'Ajuntament.

Damià Pons va destacar la gran importància de la donació d'aquesta ermita al Consell «perquè ara serà patrimoni dels artanencs i mallorquins». Pons va comentar la tasca iniciada amb el Pla de recuperació d'esglésies de repoblament que du a terme el Consell des de la Comissió de Cultura i Patrimoni Històric «i en aquest temps ens comuniquen la donació de l'ermita de Bellpuig». Pons va comunicar que «a partir de demà iniciarem les tasques pertinents per realitzar les obres de rehabilitació de l'edifici». El batle, Montserrat Santandreu, va anunciar que «avui és un gran dia per Artà, amb la donació de l'ermita per part de la família Truyols Rovira al Consell, tots els mallorquins podrem gaudir d'aquest patrimoni». També va tenir paraules d'agraïment per a la família i mostrà el seu desig que Bellpuig «sigui aviat apte per a la seva visita».

El representant de la família Truyols Rovira va explicar que «avui es compleix el desig de Ferran Truyols, que va morir sense poder-ho veure, però que finalment els seus fills ho han fet possible. Aquest és un acte de fe cap a les institucions perquè ho pugui gaudir tothom». La presidenta Munar cregué important aquesta confiança cap a les institucions així com que «el patrimoni s'ha de restaurar». El Consell lliurà una placa a la família com a agraïment i després tots junts visitaren l'ermita.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris