cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Els vaguistes de seguretat es tanquen en el Parlament

Tenen el suport d'EU i del PSM

Els membres del comitè de vaga de la seguretat privada, format per treballadors de CCOO i SIPVS, es tancaren ahir en el Parlament balear amb la intenció de dur a terme una vaga de fam reivindicant la mediació del conseller de Treball, Guillem Camps, o de la delegació de Govern en el conflicte que des de fa mesos afecta el sector.

Els dotze membres que formen aquest comitè i diferents membres de la confederació de CCOO a les Illes, que comptaren durant tot el dia amb el suport del PSM i EU, es presentaren ahir al matí en el Parlament per tal de tenir una reunió amb els grups polítics. En aquesta reunió, Catalina Bover (PSM), Margalida Thomàs (EU) i Damià Pons (PSOE), manifestaren als vaguistes el seu suport i el compromís de fer una proposta per tal que el Parlament instàs el conseller Camps a tornar a assumir el paper de mediador entre CCOO i la patronal (ABES).

Una vegada finalitzat el primer contacte amb els grups parlamentaris, els vigilants decidiren quedar a l'edifici i començar una vaga de fam indefinida per pressionar les institucions. Posteriorment, devers les 14.00, es reuní la Mesa del Parlament, que acordà donar de termini fins les vuit perquè els vaguistes abandonassin l'edifici.

Mentrestant dos representants del comitè s'entrevistaven amb la delegada del Govern, Catalina Cirer, a petició d'aquesta. Cirer escoltà les peticions dels vaguistes als quals va manifestar el seu compromís, segons fonts sindicals, d'intentar solucionar la situació al llarg de l'horabaixa, circumstància que no es va fer efectiva.

Al llarg de l'horabaixa les hipòtesis se succeïen i ningú no sabia si els vaguistes posarien resistència a un possible desallotjament policíac.

La jornada, emperò, acabà amb l'abandonament pacífic de l'edifici per part del sindicalistes i el cessament de la vaga de fam. «Ens n'anam per no causar problemes als dos partits que ens han donat suport durant tot aquest tancament. De totes maneres això no acaba aquí, ja estam pensant en noves accions que no tardaran gaire a produir-se», declarà Josep Benedicto, secretari general de CCOO.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris