cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Les voravies del Mirall incompleixen el reglament d'accessibilitat

El paviment dels carrers de la ciutat, remodelades gràcies al pla Mirall, «no respecta» el reglament vigent d'elimació de barreres arquitectòniques per persones amb mobilitat reduïda. Així ho va denunciar ahir el grup de l'oposicó d'EU, assenyalant les voreres del carrer Jaume Lluís Garau i d'altres carrers propers a l'edifici municipal de les Avingudes, que fan més de 10 centímetres.

Segons el regidor del grup d'EU, Toni Sancho, el reglament estableix que els itineraris públics han de disposar com a mínim d'una amplària de 150 centímetres, lliure de qualsevol obstacle, i una alçada no superior als dos centímetres, que permeti el pas d'una persona en cadira de rodes. No obstant això i malgrat la legislació, Sancho assegura que les obres de pavimentació no corregeixen els desnivells entre la calçada i la voravia, tot superant en molts casos els dos centímetres. Així mateix, el grup de l'oposició critica l'existència d'altres barreres arquitetòniques que dificulten el pas, produïdes sobretot per les papereres i els senyals. Aquest fet «resulta discriminatori pels ciutadans amb mobilitat reduïda», declarà Sancho.

El regidor va dennunciar també que diversos passos de vianants i accessos a espais lliures on s'ha realitzat la rebaixa del desnivell es troben sovint bloquejats per l'estacionament de cotxes.

Per tot això, Toni Sancho va explicar que el seu grup presentarà davant el ple del proper dijous una sèrie de propostes que instin el Consistori a aplicar immediatament les normes vigents en la matèria, tal com prohibir l'aparcament de vehicles a les zones de rampes per a discapacitats, eliminar els obstacles que impedeixin el pas i crear una partida específica per eliminar les barreres arquitectòniques
Atès que les obres del pla Mirall no finalitzaran en els pròxims mesos, el grup de l'oposició exigeix a Rodríguez que es prenguin les mesures provisionals pertinents per facilitar l'accessibilitat a tots els discapacitats físics. Segons Sancho, són moltes les zones de titularitat pública inadequades per als discapacitats i «que fan de Palma una ciutat inaccessible». El Casal de Solleric, el parc de la Mar, Son Ferriol, el Teatre Municipal o el Coll d'en Rabassa són altres casos inaccessibles.

Per la seva banda, el regidor de Manteniment, José María Rodríquez, manté que quan s'acabin les obres d'asfaltatge, les voreres s'ajustaran a la mida determinada per la llei. «S'està fent un gran esforç (de 200 quilòmetres de voreres) per adequar els carrers per als ciutadans amb discapacitats, tot llevant els obstacles de la via pública», va afegir. «A més a més, "declarà Rodríguez", en algunes zones en les quals sabem que hi habiten minusvàlids, com a sa Indionteria, ens hem avançat al termini de les obres del pla i s'hi han instal·lat dues rampes». «Però no proporcionarem rampes a tots els carrers si no hi viuen minusvàlids amb cadires de rodes que ho facin necessari», conclogué Rodríguez.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris