cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

L'oposició exigeix una investigació pel mal funcionament d'Urbanisme

Vadell: «A Blanquer l'han de cessar perquè a la Sala no hi és quasi mai»

Els tres grups de l'oposició al Consistori de Manacor exigiren ahir a la batlessa, Catalina Sureda (PP), que obri una investigació pel mal funcionament del departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manacor. PSM, PSOE i AIPC acusen directament del «desgavell» de l'àrea d'Urbanisme el delegat Bartomeu Blanquer (PP).

Segons Maria Antònia Vadell, portaveu del PSM, «Blanquer ha de ser destituït perquè no hi és quasi mai. Només hi dedica un 5% del que tocaria a un delegat d'Urbanisme de Manacor. Per aquest motiu hem demanat a la batlessa que el destitueixi». Un dels arguments principals utilitzats per l'oposició per exigir la investigació són les construccions il·legals dins àrea natural.

Aquest debat va ser el tema més important que es va treure a llum a la reunió de portaveus que celebrà ahir la batlessa Sureda per tal de preparar els temes que aniran al proper ple, que amb tota seguretat se celebrarà el proper dilluns. Catalina Sureda va aguantar l'envestida de l'oposició contra el seu regidor. Sureda no es va voler manifestar sobre l'obertura de la investigació, però es negà en rodó a destituir Bartomeu Blanquer. El regidor d'Urbanisme sempre ha mantingut que malgrat les seves ocupacions polítiques a Palma, els horabaixes acudeix a l'Ajuntament de Manacor.

El punt que ha provocat aquesta ofensiva per part de l'oposició ha estat la construcció il·legal dins l'àrea natural d'especial interès (Anei) coneguda com sa Vall. Maria Antònia Vadell explicà que «fins que el GOB denuncià aquesta obra il·legal, l'Ajuntament no havia actuat, quan és una obra il·legalitzable que està quasi acabada i s'hauria de denunciar al jutjat. Però el delegat d'Urbanisme no hi és quasi mai per prendre aquestes decisions. Fets com aquests volen que s'investiguin». L'obra a sa Vall és un casal gran que està construït dins una parcel·la de 9.000 metres quadrats, quan dins Anei la parcel·la mínima és de 200.000. Segons el GOB el zelador municipal en va fer un informe, però la Sala no ha actuat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris