cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
21°

«Per continuar construint a Son Ferrandell, l'Ajuntament cerca l'enfrontament veïnal»

El col·lectiu La Valldemossa que Volem critica també l'actitud negociadora dels afectats

Miquela Font, Xavier Real i Antoni Colom parlen en representació del col·lectiu La Valldemossa que Volem. I ho fan conjuntament «per evitar possibles represàlies».

I és que a Valldemossa, fins ara, ningú no s'havia atrevit a aixecar el to de veu a l'Ajuntament. El llançament de la urbanització de Son Ferrandell ha aconseguit animar sectors aliens al món de la política local.

No obstant això, abans de pronunciar-se volen deixar clar que refusen entrar en guerres particulars. Ells entenen que «l'Ajuntament vol enfrontar els veïns, com passa ara a Campos, però no volem encendre el foc. Els nostres fills van a escola plegats. Dins un poble d'uns centenars d'habitants no ens podem barallar, ho feim per Mallorca», apuntà Miquela. Mentre, s'avançà Antoni Colom sentenciant que «no volem que Valldemossa es transformi en el parc temàtic de Mallorca». Així passen a explicar que amb l'execució de la urbanització de Son Ferrandell, Valldemossa tindrà 2.000 veïns més; quan ara només en té censats 1.500. Comenten que «l'increment de la població repercutirà directament sobre la qualitat de vida del ciutadà».

Per tot això, ells no s'expliquen com la recent constituïda associació de propietaris de Son Ferrandell no accepta l'oferta del Consell de Mallorca. «Els proposen no desclassificcar les parcel·les en què ells viven. Bé, de fet a Chopin només hi ha cinc cases i dues d'habitades. Mentre que a Shangril·là aquest nombre s'apuja a una quinzena. A més a més, els proposen negociar amb l'Ajuntament la instal·lació de la xarxa general d'aigües. No entenem per quina raó no ho refusen». També es qüestionen per què el president Matas va oferir l'audiència a l'associació tan aviat. «Per què es constituïren diumenge passat. El dimarts s'entrevistaven amb el Consell i encara que els donava solucions, ell sortien enfadats. Després, el dijous es reuniren amb el president Matas, i no els aportà cap sortida, però es declaren satisfets», comenten.

I recorden les paraules proteccionistes formulades recentment per tots els representants municipals: «Si fos ara no ho deixaríem construir». I comenten les negociacions que porta la regidora i també consellera Rosa Estaràs per tal de rebaixar el nombre de places. És aquí quan de nou no entenen per què l'Ajuntament no aturà la revisió del pla parcial de Son Ferrandell, en lloc d'aprovar-la.

«Si volen una política de rebaixes no han de donar armes a l'altra part negociadora», sentencien.

Oposició

Xavier Real també és president de l'Associació de Veïns de George Sand, la tercera urbanització que juntament amb Shangril·là i Chopin inclouen la zona coneguda amb el nom de Son Ferrandell. Curiosament tots els veïns de George Sand, que és el nucli més desenvolupat amb 45 habitatges unifamiliars, volen aturar la urbanització i el camp de golf, excepte un d'ells. I això sembla que ningú no ho considera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris