cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

Els comerços de Sant Miquel no aproven el nou sistema de Cort per recollir el fems

Afirmen que la recollida pneumàtica és massa costosa

Els propietaris d'establiments i comerços del carrer de Sant Miquel es mostren contraris a la pretensió de Cort d'instal·lar a Palma un sistema de recollida pneumàtica de fems. Aquest projecte, pendent de ser aprovat en el consell d'aministració de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya), implicarà la instal·lació de bústies per a les deixalles a punts molt cèntrics de la zona.

Mariano Tarongí, un farmacèutic que treballa al carrer de Sant Miquel des de fa molts anys, assegura que abans d'engegar una iniciativa d'aquesta envergadura s'ha d'estudiar bé i tenir-ho tot previst. «Aquest és un projecte de molta precisió i no pot ser que es calculin uns doblers a l'inici del projecte i que després resulti que tot costarà tres vegades més», afirmà.

El projecte de la recollida pneumàtica que Emaya té previst instal·lar en el nucli antic, tot aprofitant les obres del pla Mirall per col·locar la xarxa subterrània del sistema, quedà damunt la taula en la darrera reunió del consell de l'empresa municipal. L'explicaciò està en la desconformitat d'alguns consellers que, com Carles Bona (PSOE), consideraven que la proposta disposava d'un pressupost inicial de 2.000 milions de pessetes amb el qual només es podia construir la primera fase.

Cansats d'obres  

Completar el projecte, segons Bona i els comerciants de la zona afectada, comportaria un increment considerable dels costos i també, una prolongació del temps per finalitzar les obres, amb les molèsties que comporten. I és que els ciutadans estan farts d'obres. Es queixen sobretot perquè «són interminables». «Tancar els carrers per noves obres significa milions de pèrdues», assegurà Guillem Bauzà, de la botiga de regals Lladró. «A més, "destacà Bauzá" aquests carrers són molt estrets per instal·lar els grans contenidors-bústia que preveu el projecte de recollida pneumàtica» per conduir els fems cap a la central de tractament.

Altres comerços del carrer de Sant Miquel, com la joieria Viana de Carmel Pomar, la papereria Homar i la botiga de ceràmica de Duran tampoc no aproven la col·locació dels contenidors «perquè enlletgeixin el carrer i produeixin olors», va insistir Mariano Tarongí.

El que demanen tots els comerciants dels carrers que es veuen afectats per les obres del pla Mirall és sobretot que «vagin a una». «Estam cansats de renous, obres i que s'actuï sense consultar-nos», manifestaren Tarongí i Bauzà.

On s'ubicarà la central que rebrà les deixalles?
Un dels problemes amb què es troba l'Ajuntament de Palma és la ubicació de la planta que rebrà les deixalles que es dipositaran a les bústies de fems situades en carrers i edificis de ciutat. Sembla descartat el lloc escollit inicialment, al carrer Maragall cantonada amb les Avingudes. Emaya ha de cercar un nou punt, que hauria de ser subterrani i que n'augmentarà considerablement els costos.

Tot i que es desconeix la ubicació de la planta, sí que se sap que el ràdio d'acció només pot allunyar-se fins a dos quilòmetres, segons els responsables de l'empresa que desenvoluparia el projecte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris