cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
24°

Un home viu un malson perquè té el mateix DNI que un altre ciutadà

La Tresoreria de Ciudad Real li demana doblers per feines que mai no ha realitzat

Joan Matas, un mallorquí de 35 anys, ja sap el que un error burocràtic pot suposar en la vida d'un ciutadà. Des de fa dos anys, la Tresoreria territorial de Ciudad Real li demanà el pagament de quasi dos milions de pessetes en concepte de deutes amb la Seguretat Social quan realment ell mai no ha treballat en aquella zona. Sembla ser que tot es deu al fet que alguna persona, que ha cotitzat a Ciudad Real i Guadalajara, té el mateix número de carnet d'identitat que el del protagonista d'aquesta història.

Tot començà ara fa un any quan Joan Matas va rebre una notificació en la qual se sol·licitaven 1.410.915 pessetes com a concepte de tot el que no havia pagat l'altra persona en els darrers anys. Joan assegura que «mai no havia rebut un document en el qual m'informin de les cotitzacions a la Seguretat Social i tampoc no he fet feina en cap activitat que suposi la meva inclusió en cap dels règims especials».

Segons explica el mateix Joan, «en el document que he rebut de la Tresoreria de Ciudad Real es dóna a entendre que jo treballava a Guadalajara en l'agricultura, també feia feina en règim general a Manzanares i a Mallorca, a la vegada que romania en règim d'autònom a Ciudad Real».

Joan ha perdut la seva feina en uns concessionaris de l'Illa ja que l'empresa també rebé la notificació d'embargament i decidí fer-lo fora. Ara, cada vegada que aconsegueix una feina amb contracte l'empresari rep el document per part de la Seguretat Social i tot d'una el rebutgen. Joan assegurà que «m'han embargat la meva paga de l'atur i el meu vehicle».

Quan intentà sol·licitar ajuda a la Policia per poder localitzar l'altra persona que té el mateix número de carnet l'indicaren que no es podien facilitar dades a no ser que fos a través d'una ordre judicial. Joan ha rebut assistència de missers d'ofici però manifesta que «no han volgut seguir endavant i m'han dit que el millor és abonar els doblers que en teoria he de pagar a la Seguretat Social». Aquest mallorquí creu que «tan sols em queda recórrer al tribunal constitucional però per això es necessiten molts de doblers».

En demanar-li per si ha provat de parlar amb algun responsable de la Tresoreria de Ciudad Real, Joan indica que «m'han dit diferents funcionaris que és millor que primer pagui i després presenti el recurs ja que a la inversa no es pot fer».

Burocràcia

Joan està indignat amb la burocràcia. Des que començà el seu malson no ha pogut donar cap passa ferma perquè sempre s'ha trobat amb entrebancs. Des de la negativa de la Policia a facilitar les dades de la suposada altra persona fins a no tenir una ordre del magistrat corresponent a les dues pèrdues de papers oficials que s'han produït en els jutjats on l'home té en marxa el cas. Segur que quan Joan va fer-se el DNI a Manacor no pensava que un document tan important li suposaria tants de problemes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris