cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 29°
33°

La Sala canviarà 700 comptadors d'aigua que no marquen el consum

Un estudi recomana canviar els 3.000 que hi ha instal·lats a la localitat

L'Ajuntament de Felanitx s'ha vist obligat a iniciar el canvi de més de 700 comptadors del servei d'aigua potable que hi ha a la localitat perquè la majoria han tornat vells i no marquen el consum.

Un estudi recent, elaborat pels serveis tècnics muncipals d'aigua potable, ha descobert que uns 700 comptadors no marquen el consum real que es fa als habitatges i que la gent utilitza l'aigua sense pagar-la perquè el comptador no corre. El mateix estudi també recomana que es canviïn els 3.000 comptadors d'aigua que hi ha instal·lats a la localitat.

Segons ha explicat el batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), «el fet s'ha descobert en comprovar els darrers llistats de facturació on s'ha vist que hi havia molts d'habitatges que pagaven la mateixa quantitat des de feia mesos, tant si gastaven molta com poca quantitat d'aigua».

Una vegada feta la comparació amb els llistats de facturació, els tècnics revisaren els comptadors i comprovaren que no marcaven el consum real. La majoria de casos és perquè han tornat vells i s'han espatllat, i en un menor percentatge han estat manipulats per la mà de l'home per reduir el consum real.

Aquests dies, els serveis de manteniment de la Sala han iniciat el canvi dels 700 comptadors que estan inutilitzats per tal de regularitzar el servei i que els ciutadans paguin el que realment gasten.

Miquel Riera va comentar que «en un principi hem previst canviar aquests comptadors i la despesa serà d'uns 10 milions de pessetes».
L'estudi tècnic indica que en un període de tres anys s'han de canviar els 3.000 comptadors, amb una mitjana de 1.000 cada any i que després és convenient que siguin reposats cada set anys, que és quan comencen a espatllar-se i hi ha perill que passi el mateix que ara.

Canviar la xarxa

El regidor delegat del servei d'aigua, Antoni Grimalt (CB), comentà que uns dels projectes més necessaris és canviar tota la xarxa d'aigua potable, que és molt antiga i ha tornat vella. El projecte de reforma està valorat en uns 400 milions de pessetes. «Si volem donar un bon servei als ciutadans s'ha d'anar canviant amb el temps tota la xarxa i així evitarem que un 40 per cent de l'aigua que s'extreu es perdi per les fuites que hi ha actualment», comentà Grimalt.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris