cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
32°

Els veïns de Jornets s'enfronten al batle Ferrer i li demanen l'ús públic de la Plaça

Els jorneters es manifestaren contra el tancament privat que s'ha fet de l'indret

«Que ens tornin el que és nostre», «La plaça és del poble», «Això es una vergonya». Aquestes eren algunes de les consignes que cridaven ahir migdia els més de vuitanta veïnats de Jornets que es varen manifestar davant la Casa de la Vila per reclamar l'ús públic de la única plaça que hi ha al llogaret.

Aquest espai ha estat tancat fa pocs dies amb pilons i cadenes pel propietari de les antigues Cases Velles, que ha comptat amb la corresponent llicència municipal.

Els jorneters, visiblement enfadats, demanaren al batle, Guillem Ferrer, que sortís al carrer per explicar-los per què havia concedit el permís per fer l'obra.

Com que Ferrer no accedí a la petició, els veïns entraren de forma violenta a l'interior de l'Ajuntament. Al passadís d'entrada es varen viure els moments de major tensió quan els manifestants envolttaren el batle i l'increparen retraient-li que la plaça era pública i que no tenia dret a donar-la a un particular.

Ferrer intentà tranquil·litzar els ànims i va reunir els jorneters a la sala de plens. Allà, amb l'ajuda del secretari municipal, els explicà que no havia tingut més remei que donar el permís d'obra per que els informes tècnics deien que la plaça no és pública. Els veïnats, però, no variaren la seva postura fonamentant que el codi civil estipula que si es pot demostrar que un camí és d'ús immemorial, aquest passa a ser de titularitat pública.

Els veïns, que no canviaren de postura, es mostraren indignats amb l'actitud de l'Ajuntament per que consideren que «el batle s'ha rentat les mans i no ha defensat els interessos dels ciutadans». Davant aquesta situació fan comptes reclamar l'ús públic de la plaça per via judicial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris