cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
26°

L'Ajuntament compra 6.243 arbres per augmentar les zones verdes

Tres cents exemplars de Palma es veuran afectats pel pla de reposició

Un total de 6.243 arbres començaran a ser plantats a diferents barriades de Palma a partir del proper mes de desembre i fins el febrer del any vinent.

Aquesta és la millor temporada per sembrar determinades espècies vegetals, segons explicà el regidor d'interior i relacions ciutadanes, José María Rodríguez. L'objectiu és millorar els parcs i jardins de Palma mitjançant la rehabilitació i substitució dels arbres i pasteres dels carrers i zones verdes de la ciutat.

Segons precisà el regidor, 5.235 unitats són resultat de la proposta d'incrementar l'arbrat en la ciutat contemplada dins el pla Mirall. La resta, 1.008 arbres, corresponen al pla de reposició de la campanya 98-99 que té com a finalitat la regeneració vegetativa.

El pla de renovació de l'arbrat suposa la substitució d'alguns exemplars antics per altres de nous ja sigui perquè no s'han adaptat a la terra, perquè hagin emmalaltit o per altres motius. Per això, malgrat la polèmica i en contra de l'opinió de molts ciutadans de Palma, José María Rodríguez vol eliminar-los.

Actualment, la ciutat compta amb 60.000 arbres, 20.000 als carrers i 40.000 distribuïts en parcs. D'aquests, Rodríguez va afirmar que es té previst treure'n 300 i suplantar-los per lledoners i melians. El fet no ha agradat gens als veïns dels barris afectats, que prefereixen els seus arbres de tota la vida en lloc de palmeres, per exemple.

Pel que fa a les obres del pla Mirall, que consisteixen a sembrar arbres allà on no hi ha prou vegetació, cal destacar alguns districtes.
En el Casc Antic, es destinen 172 unitats; a la plaça des Pont, 894 arbres; s'Horta tindrà 711 unitats més i la carretera d'Inca comptarà amb 1.047 espècies més. En total, l'Ajuntament es gastarà només en compra d'espècies més de 60 milions de pessetes. El cost mitjà per unitat comprada és de 10.000 pessetes i de 150.000 les palmeres. A aquesta xifra s'han d'afegir els costs de la sembra i de transport, ja que la majoria dels exemplars vénen de Girona i de València.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris