cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 26°
26°

Els treballadors de Viva Air s'oposen al tancament i acusen el Sepla de xantatge

També apunten a la mala gestió d'Ibèria com una de les causes de la situació actual

Els treballadors de Viva Air manifestaren ahir el seu rebuig al tancament de la companyia aèria a la vegada que acusen el sindicats de pilots Sepla de fer xantatge a Ibèria per tal que tanqui aquest filial.

El comitè d'empresa de la xarter convocà ahir una Assemblea d'urgència per tal d'analitzar la situació per la qual travessa Viva. Els representants sindicals que formen aquest comitè, que pertanyen a CCOO, UGT i ASETMA, informaren la resta de treballadors del contingut de la reunió que a darrera hora de dijous mantingueren amb els directius d'Ibèria, i en la qual se'ls va informar de l'imminent tancament de Viva per manca de rendibilitat.

Al llarg de la reunió els treballadors manifestaren la seva preocupació envers el seu futur laboral, alhora que assenyalaven Sepla i la direcció d'Ibèria com a màxims responsables de la situació creada. Als primers per «mostrar una vegada més la seva insolidaritat respecte d'altres col·lectius, fent pressió per tal que es tanqui Viva» i Ibèria per la seva «incapacitat per resoldre positivament el conflicte i per dur a terme una gestió deficient que ha duit aquestes conseqüències».

Els empleats presents a l'assemblea, els quals eren majoritàriament personal de terra, decidiren «arribar fins al final» en la defensa de la supervivència de la companyia i es declararen totalment contraris a signar un possible expedient de regulació d'ocupació, tot i que es mostraren oberts a negociar els propers dies amb la direcció d'Ibèria. Els treballadors, que no descartaren la possibilitat de dur a terme mobilitzacions per reivindicar els seus drets, afirmaren que no hi ha necessitat de liquidar l'empresa ja que ha demostrat que aquesta pot ser rendible «si tots hi possen de la seva part».

Durant l'hora i mitja que va durar la reunió varen sortir temes com el congelament dels increments salarials que des de fa cinc anys pateixen els treballadors d'aquesta companyia, aspecte que continuarà essent reivindicat pel comitè. De tota manera, i en el cas d'haver de negociar la integració a Ibèria, la plantilla intentaria conservar el mateix lloc de feina sense haver de desplaçar-se a una altra ciutat de l'estat.

Mentrestant, els directius de la companyia han assegurat que «Viva continuarà operant els seus vols fins a que es compleixin els compromisos adquirits».

El poder del Sepla

Amb l'anunci del tancament de la companyia Viva Air, s'incrementa la llista d'empreses que als darrers anys han estat «víctimes» de les dures condicions imposades pels pilots de Sepla. En aquest cas, les pressions d'aquest sindicat per tal que la companyia no entri al trànsit regular han obligat Ibèria a tancar-la

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris