cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Dilluns comencen les obres de la plaça de la Constitució

Els comerciants del Born no volen que la via sigui un «càrrega i descàrrega»

Dilluns és el dia que l'Ajuntament ha decidit per començar les obres de macroreforma de la plaça Constitució, unes obres esperades per tothom i davant les quals hi ha una forta expectativa pel canvi d'imatge que suposaran al centre de la ciutat.

Però també hi ha entre els diferents col·lectius de ciutadans afectats, sobretot comerciants i cafeters, un cert temor sobre els efectes que les obres poden tenir en els seus negocis, especialment actius durant aquesta tardor de bonança climatològica.

De fet, algun d'aquests col·lectius, com per exemple els comerciants del carrer del Born, ja han anunciat que no permetran que el seu carrer es converteixi en un «càrrega i descàrrega» continu de camions.

De tota manera, l'Ajuntament ha intentat fermar totes les possibilitats per tal d'intentar evitar al màxim els possibles efectes perniciosos de l'obra.

El regidor responsable de Béns i Serveis, Miquel Gual del PSM, es reuní ahir amb el director del ferrocarril, Rafael Sierra, per tal d'intentar coordinar les obres amb el pas del tramvia per la plaça.

Un altre tema en el qual ja s'ha posat fil a l'agulla ha estat el de la coordinació entre els cafeters de la plaça per arribar a un consens sobre la renovació del mobiliari de les terrasses.

L'Ajuntament ja va anunciar en el seu moment que volia una unificació dels estils i evitar tant com sigui possible la utilització dels plàstics quan les obres de la plaça estiguin enllestides.

Els cafeters que vulguin tenir taules i cadires a la via pública s'hauran d'ajustar a un determinat estil, per la qual cosa l'Ajuntament els ha fet arribar uns catàlegs. L'única condició que ha posat l'Ajuntament és que una vegada que estiguin finalitzades les obres el nombre total de cadires i taules no es podrà augmentar i s'haurà de mantenir com a màxim el seu nombre actual.

El projecte que dilluns s'inicia tindrà la plaça alçada fins al proper mes de maig, i això si no fallen les previsions de l'Ajuntament. Les obres es començaran per davant de l'Ajuntament, zona que ha de quedar totalment empedrada. Mentre duri aquesta fase, el carrer de Jeroni Estades estarà tancat al trànsit, la qual cosa suposarà una important limitació que pot col·lapsar els altres carrers que arriben a la plaça. En general, la gent està preocupada però també satisfeta, ja que el proper estiu a la plaça tindran prioritat les persones sobre els vehicles.

Poques reformes

La plaça Constitució actual és un centre que amb els anys ha esdevingut un caos més propi d'una manca total de planificació i d'improvisació que de res més. Així, al llarg de la seva història recent, la plaça Constitució va veure com s'enderrocava l'antic edifici de les cases de la Vila i es construïa un altre edifici en el seu lloc però amb una altra orientació, la qual cosa va fer que a la plaça hi hagi en realitat «dues places». L'actual projecte d'embelliment és ambiciós però pretén sobretot humanitzar la plaça, actualment sempre col·lapsada pels vehicles i on les persones difícilment poden gaudir d'un poc de tranquil·litat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris