cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
29°

La Sala paralitza la parcel·lació de Son Serra

El promotor ha començat les obres de tancament de la possessió sense demanar llicència municipal

L'Ajuntament de Santa Margalida ha ordenat la immediata paralització de les obres de parcel·lació que l'empresa Pòrtic Mallorca S.L. duia a terme a l'antiga possessió de Son Serra, devora el nucli urbà del mateix nom. Així mateix s'ha obert un expedient d'infracció urbanística contra els promotors.

El batle Antoni del Olmo així ho va decretar ahir matí després de reunir-se amb els tècnics municipals d'Urbanisme i el regidor de l'Àrea, Miquel Ordines.

Segons va explicar del Olmo, els promotors havien començat les obres d'obertura dels vials d'accés i de tancament de les parcel·les sense demanar la pertinent llicència municipal.

El zelador municipal va visitar ahir les obres a instàncies del batle, arran de les queixes formulades pels veïnats. En la seva inspecció el funcionari municipal va detectar també que s'havien practicat tres perforacions de pous als terrenys, tal i com també havien denunciat els veïnats, per la qual cosa en va fer el conseqüent informe tècnic.

El batle esmentà que ara fa dos mesos l'Ajuntament va autoritzar la segregació dels terrenys en 41 parcel·les de dues quaterades. Aquest tràmit tenia un caire exclusivament administratiu i que només facultava el propietari a fer efectiva la parcel·lació formal damunt les escriptures i davant el notari.

Del Olmo va dir que tenia constància que els promotors havien intentat presentar directament al Consell Insular un projecte urbanístic per fer dos habitatges a la zona sense passar prèviament per l'Ajuntament.

La institució insular emperò no va voler atendre la sol·licitud i els va remetre al Consistori margalidà, que ha requerit l'empresa perquè demani els corresponents permisos de les obres fetes.

De tota manera el batle del Olmo ha insistit que no es concedirà cap llicència per edificar si la parcel·la no respecta el mínim de 50.000 metres que requereix la normativa en aquesta zona. També ha incidit en el fet que la segregació es va atorgar prohibint un aprofitament urbanístic dels terrenys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris