cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 24°
32°

La Sala estudia dur la recollida de fems subterrània a l'Arenal

Els tècnics afirmen que és l'única fórmula per acabar els problemes al nucli

L'Ajuntament de Llucmajor negocia amb Emaya, empresa concessionària de la recollida del fems també en el seu terme, la instal·lació d'una xarxa de recollida de fems subterrània a l'Arenal. Segons els tècnics municipals aquesta és l'única solució fiable per evitar els nombrosos problemes que existeixen en el nucli costaner a l'hora de la recollida del fems.

Segons explicà el batle de Llucmajor, Gaspar Oliver (PP), el tema encara és molt verd, però hem parlat ja amb la presidenta d'Emaya, Maria Crespo, per tal de fer un estudi per la instal·lació d'aquesta xarxa a l'Arenal. És una de les úniques solucions que veuen els tècnics per acabar amb els problemes a l'Arenal». El batle Oliver és conscient que la recollida de fems en aquesta zona necessita una solució.

El sistema que pretén que es posi en marxa és el mateix que Emaya instal·larà l'any 2000 al nucli antic de Palma. El sistema, molt innovador, s'anomena recollida pneumàtica. Mitjançant una bústia, col·locada al carrer o al mateix immoble, on es tirarà la bossa del fems, les restes seran conduïdes per una xarxa de canonades subterrànies a una central de recollida. Allà s'emmagatzemen en contenidors hermètics preparats per ser traslladats al lloc de tractament de fems.

Els principals problemes que presenta l'Arenal, aferrat a la Platja de Palma amb una gran presència de turistes, són les males olors que provoquen el fems dins els contenidors, les bosses acaramullades i la manca de coordinació d'horaris de les recollides. Aquest mal ús provoca una mala imatge del nucli costaner i els serveis de recollida es veuen del tots insuficients per poder recollir tot el fems que s'hi acumula.

Davant les nombroses crítiques que hi ha a l'Arenal i que han arribat fins a l'Ajuntament, el batle Oliver va començar les negociacions amb Emaya. Segons Gaspar Oliver un dels inconvenients del sistema de recollida subterrània és el cost, ja que val 1'5 milions de pessetes cada bústia per dipositar fems.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris