cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
29°

Els preus d'Emaya s'apujaran l'any que ve entorn d'un 1'8 per cent

L'increment de tarifes se situa per sota de l'IPC

L'apujada mitjana dels serveis de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya) per a l'any 1999 serà d'un 1'58 per cent. Així ho acordaren ahir en el Consell d'Administració de l'empresa que tingué lloc ahir horabaixa.

Segons directius de l'empresa, la tendència de les tarifes és situar-se per sota de l'increment de la inflació. Per tal motiu, les tarifes no pugen en termes reals, sinó que únicament pateixen una adequació a l'evolució del nivell general de preus.

Increment baix  

Emaya té previst augmentar la tarifa d'aigües un 1'47 per cent en els consums més baixos (bloc 1 i bloc 2) que són, d'altra banda, els més freqüents.

Pel que fa al clavegueram, com en anys anteriors es proposa una tarifa que inclou tant els costs de la xarxa com els costs de depuració de les aigües residuals. Així la tarifa mitja a càrrec dels usuaris és de 1'8 per cent.

Quant a la tarifa de recollida de residus sòlids urbans, després de dues davalladas consecutives de la tarifa en els dos anys anteriors (un 3'25 per cent l'any passat), hi ha un increment per a l'exercici de 1999 de l'1'77 per cent de quota fixa i en un 2 per cent de quota proporcional.

La tarifa de manteniment d'instal·lacions serà per als comptadors normals d'un 1'8 per cent més que l'any passat i en els comptadors individuals d'1'6 per cent més. En els dos casos, l'increment és, segons l'empresa, inferior al del nivell general de preus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris