cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 28°
33°

Ibèria tanca Viva Air per les pèrdues

El tancament afectarà més de dos-cents treballadors a les Balears

Ibèria anuncià ahir el tancament de la seva filial Viva Air a causa dels 5.000 milions de pèrdues acumulats als darrers anys i a la negativa del sindicats de pilots Sepla a realitzar vols regulars al llarg de la temporada baixa.

Aquest fet afectarà els més de 200 treballadors mallorquins que actualment tenen contracte amb la companyia xàrter, als quals se'ls oferirà un pla social per tal que puguin integrar-se en la plantilla d'Ibèria.

Aquest pla social acompanyarà l'adient expedient de regulació d'ocupació, que es posarà en marxa pròximament.
Després de dos anys de fracassos a les negociacions entre Ibèria i el sindicat de pilots, la principal companyia aèria espanyola ha decidit liquidar per tal de no perdre més doblers, ja que segons asseguren els seus represetants «el mercat dels vols xàrters no és rendible a l'Estat espanyol». Segons aquestes fonts Viva Air va donar beneficis fins el 1994. A partir del 95, emperò, i a causa de les pressions de Sepla, la companyia es va veure obligada a dedicar-se al trànsit de vols xàrters i començà a ser cada vegada més deficitària, fins a provocar una situació que ha esdevingut «insostenible».

Aquest tancament suposa que quedin «en l'aire» els més de 4.300 vols anuals que Viva operava en l'actualitat només a l'aeroport de Son Sant Joan. Moviments que suposaven un volum d'entrades i sortides de gairebé 400.000 passatgers.

A nivell de tot l'Estat, Viva Air, que va ser creada el 1988 pert donar resposta a la demanda del mercat en aquest sector, comptava actualment amb una plantilla de 400 persones, 58 de les quals eren pilots, i una flota de 9 avions B-737 que arribaven a destinacions arran de tot l'Estat, a més de diferents països europeus com ara Anglaterra, Alemanya, França i Itàlia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris