cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
30°

No volen que es tanqui la plaça de Jornets

Els veïns s'enfronten al propietari de les cases velles per la titularitat pública de l'indret

Els veïns de Jornets s'han aixecat en peu de guerra per defensar la titularitat pública de l'única plaça que hi ha al llogaret del terme de Sencelles.

Els residents tenen ben clar qui és l'enemic que s'ha de vèncer: el senyor de les cases de l'antiga possessió, que aquesta setmana ha ordenat la col·locació d'uns grans pilons amb argolles per posar-hi cadenes i tancar així el pas a la plaça.

Els residents no volen de cap manera els pilons perquè defensen que des de fa més de 300 anys l'espai s'empra com a lloc públic i s'hi fan les festes patronals i altres actes col·lectius i cap particular no ha reclamat des de llavors el dret de possessió sobre aquest espai.

A més, asseguren que el carrer que travessa el poble i que passa per la plaça, conegut com el camí de sa Pobla, és públic i que per tant cap particular no té dret legal a tancar-lo. D'altra banda, els veïns denuncien que el propietari de les cases permet que hi aparquin els cotxes de les seves amistats quan l'Ajuntament va prohibir aparcar en el nucli urbà i té llogats uns solars com a aparcament públic.

Tot i les fortes queixes, les obres s'han fet comptant amb la pertinent llicència municipal. El batle, Guillem Ferrer, explicà que es va veure obligat a atorgar la llicència perquè els informes dels tècnics havien dictaminat que el terreny era propietat privada.

De la seva banda, el grup dels Sencellers Independents a l'oposició s'ha posat del costat dels veïns de Jornets. La regidora Maria Vich creu que «el batle ha passat l'arada davant del bou i ha concedit un permís que no podia donar». Vich ha afegit que «els regidors del PP es creuen que encara ens trobam a l'època feudal o als temps de Franco amb aquesta actuació que afavoreix interessos caciquils». Els Independents consideren que si el propietari de les cases vol tancar la plaça primer ha de demostrar amb papers que és seva. Els veïns estan disposats a emprendre les mesures que facin falta per reivindicar l'ús públic de la plaça. Així, fan comptes convocar una manifestació de protesta davant la Casa de la Vila i fins i tot es plantegen dur el conflicte als jutjats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris